Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije mu bilo spasa

VIDEO Crni dim iznad Kornata! U samo deset minuta izgorio i potonuo službeni brod Nacionalnog parka

Na putu prema Kornatima brod u vlasništvu Nacionalnog parka Kornati izgorio je i potonuo.

Brod koji je išao s Murtera prema Kornatima u svega nekoliko minuta je progutao požar te je on potonuo. Požar se po brodu raširio iz predjela strojarnice i ubrzo zahvatio druge plastične dijelove. Policija je potvrdila da je brod u vlasništvu Nacionalnog parka Kornati.

Ravantelj Javne ustanove Nacionalni Park Kornati Šime Ježina izjavio je da ne bi trebalo doći do ekološke štete nakon potonoću broda.

"Brodski tank nije bio pun, a gorivo je izgorjelo u požaru", rekao je Ježina, dodajući da će se točan uzrok požara na brodu koji je, kako kaže, imao sve potrebne ateste, znati nakon očevida.

Pročitajte i ovo Belgijska policija pretražuje Europski parlament Uoči EU izbora Policija upala u Europski parlament: Sve je povezano s ruskim uplitanjem

Potvrđeno je da nitko od članova posade nije ozlijeđen. DVD Tisno za DNEVNIK.hr je potvrdilo da je posada pokušala ugasiti požar s dva vatrogasna aparata, no prevelik dio broda bio je zahvaćen te je u samo 10 minuta potonuo između 80 i 100 metara. 

"U jednom su trenutku i uspjeli ugasiti požar, ali se vatra ponovno brzo rasplamsala. Kako je to bilo u vrijeme smjene radnika, u blizini je bio naš drugi brod pa su djelatnici spašeni“, prepričava Ježina.

  Pročitajte i ovo Ilustracija Na putu do škole U centru Beograda iz zračne puške upucana tinejdžerica (15)

U akciju spašavanja pozvan je kanader, policija i lučka kapetanija, no brodu nije bilo spasa. Oko 9:20 ujutro centar 112 Šibenik dobio je dojavu o plovilu koje gori na lokaciji južno od otoka Vrgade ili zapadno od otoka Murtera.

"Šteta na brodu je apsolutna, a hoće li se izvlačiti s morskog dna, o tome će odlučiti Lučka kapetanija", govori Ježina.

Potonuli brod je iz 2000. godine, a Ježina tvrdi kako u floti imaju i starijih brodova no da starost ne bi trebala biti problem jer se brodovi redovito održavaju i servisiraju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene