Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izaslanstva Vlade i Ureda Predsjednika na obilježavanju obljetnice kornatske tragedije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sutrašnjem programu obilježavanja obljetnice kornatske tragedije u ime premijera Ive Sanadera sudjelovat će potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, a Predsjednika Republike predstavljat će savjetnici Siniša Tatalović i Saša Perković te predstojnica Ureda za informiranje Danijela Barišić.

Uz Jadranku Kosor, u Vladinu će izaslanstvu biti i potpredsjednica Đurđa Adlešić, ministar mora Božidar Kalmeta te ravnatelj policije Marjan Benko, potvrdio je Hini glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

Iz Sabora do poslijepodne nije bilo najava o sudjelovanju u programu obilježavanja kornatske tragedije.

Obljetnica stradanja trinaestorice vatrogasaca obilježit će se misom zadušnicom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, a ranije najavljivana komemoracija danas je otkazana.

Članovi obitelji poginulih kao razlog otkazivanja naveli su činjenicu da na komemoraciju nisu planirali doći predsjednici države, Sabora i Vlade.

U Vladi se neslužbeno moglo čuti da su premijer i predsjednik Sabora Luka Bebić od odlaska na komemoraciju odustali solidarizirajući se s predsjednikom RH Stjepanom Mesićem.

Mesić je, tvrde u Vladi, od sudjelovanja u komemoraciji odustao kako bi izbjegao neugodnosti nakon što je dio obitelji najavio da neće prihvatiti odlikovanje kojim je Predsjednik odlikovao njihove poginule članove.

U Uredu predsjednika Republike danas se nije mogla dobiti potvrda te informacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene