Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuacija u tijeku

U oštećenoj zgradi vojarne ima još ljudi, neki se nadaju povratku u svoje domove

Zbog oštećenja pojedinih objekata u zgradi vojarne u Petrinji, dio građana preseljen je u druge objekte.

Zgrada vojarne u Petrinji, u koju su smješteni koji su ostali bez domova u potresu, oštećena je, pa je dio stanovnika preseljen u druge objekte.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih Potres u Petrinji Slab potres Novo podrhtavanje tla na Baniji: "Petrinja - samo tutanj pod zemljom, ko grmljavina"

Reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak izvijestila je da u vojarni ima još ljudi, a 220 stanovnika Petrinje, Gline i okolice premješteno je u drugi objekt vojarne.

''Vojska je preselila i 116 korisnika Doma za starije i nemoćne u Petrinji. Njih su preselili i izvan ove u županije, u toplice Topusko, Zagreb i domove u Ličko-senjskoj županiji jer će tamo dobiti svu adekvatnu skrb koja ima je potrebna. Ostali stanovnici mogu i dalje boraviti u vojarni, ali srela sam nekoliko stanovnika koji su rekli da su im zgrade pregleda i oni kojima su zgrade sigurne vraćaju se u svoje domove'', izvijestila je.

Statičari će dodatno analizirati objekt vojarne iz kojeg su stanovnici prebačeni. ''Riječ je o vidljivim napuknućima žbuke. Kažu da situacije nije tako strašna, ali s obzirom na to da ovdje boravi velik broj ljudi radilo se preseljenje'', javila je Bolšec Oblak.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene