Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HEP ne odustaje od poskupljenja

Zakon stupa na snagu: Grijanje sigurno poskupljuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutra na snagu stupa novi Zakon o energiji na temelju kojega HEP-u treba samo suglasnost HERA-e za poskupljenje grijanja.

Više nema sumnje, grijanje za više od 120.000 kućanstava uskoro poskupljuje za gotovo 37 posto. Sutra stupa na snagu Zakon o energiji prema kojem će Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) HEP Toplinarstvu moći odobriti poskupljenje.

Pročitajte i ovo Dio Zagreba nema toplu vodu - 5 HEP moli za strpljenje Tisuće Zagrepčana ogorčeni bez tople vode, poznato i koliko dugo će trajati radovi: "Imamo vježbe disanja kad se krenemo tuširati" Slika nije dostupna Odlučit će Ustavni sud SLUČAJ RAZDJELNICI Sveučilišni profesor upozorio na nenormalnosti

>> Skuplje grijanje već od sljedećeg tjedna

Naime, novim zakonom, lokalna samouprava više nema pravo glasa, već će pristankom HERA-e na poskupljenje, odluka odmah postati važeća.

Iz HEP-a su nam potvrdili da se od poskupljenja ne odustaje. 'HEP će u skladu sa zakonskim mogućnostima iskoristiti svoje pravo koje je trebalo davno prije biti iskorišteno, jer činjenica je kada govorimo danas o situaciji da je nešto što ima cijenu 100, mi prodajemo za 40', rekao je predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene