Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednički izbori održat će se za manje od 100 dana, a Ivo Josipović može računati na 49 posto potpore, da se kojim slučajem danas bira predsjednik. Objavljuje to Dnevnik NoveTV u redovitom Crobarometru koji provodi IPSOS PULS na 968 ispitanika, u razdoblju od 1. do 15. rujna.


HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović dobila bi, da su danas izbori, 38 posto potpore birača. Milan Kujundžić, koji je najavio utrku, da su danas izbori dobio bi 3,1 posto. Neki drugi kandidati dobili bi 3,7 posto potpore, a neodlučnih je 6,1 posto birača.

Vezani članci Crobarometar (Dnevnik.hr) Dnevnik Nove TV ekskluzivno donosi: Koga bi birali građani i tko dobiva koliko mandata u Europskom parlamentu? Ivo Josipović, arhiva (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Josipović otkrio pod kojim uvjetom bi dao podršku Milanoviću na predsjedničkim izborima

Ako se uključe i sigurni i vjerojatni birači, Josipović dobiva 48,8 posto, a Grabar Kitarović 32,8 posto potpore birača. Kujundžić bi osvojio 3,9 posto birača, a ostali 4,8 posto. Neodlučnih je 9,7 posto birača.

ORaH sustigao SDP, HDZ stabilno prvi!

Josipovićevih 49 posto je na korak do pobjede u prvom krugu, no to nikome još nije pošlo za rukom od 1997. i pobjede Franje Tuđmana.

Vjerojatnije je da ćemo u drugom krugu birati između Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović.

Među sigurnim biračima Josipović bi imao 51,5 posto, a Grabar Kitarović 41,7 posto. No borba će se voditi za 6,7 posto neodlučnih birača iz prvog kruga.

Ako se uključe sigurni i vjerojatni birači, onda Ivo Josipović osvaja 52,4, Kolinda Graba Kitarović 38,6 posto, a neodlučnih je 8,9 posto birača.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook