Ivica Todorić (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Ivica Todorić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Foto: Robert Anic/PIXSELL

"Umjesto nacionalnih interesa zbog kojih je otet, Agrokoro upravljaju privatni interesi Martine Dalić i Ante Ramljaka" naslov je nove objave na blogu Ivice Todorića.


Ivica Todorić ponovno se oglasio na blogu i poručio kako Agrokorom upravljaju privatni interesi Martine Dalić i Ante Ramljaka. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Vezani članci Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Komentar Mislava Bage: "Blog Ivice Todorića ozbiljno diskreditira ministra Zdravka Marića" Slika nije dostupna Todorić se obrušio na Antu Ramljaka i otkrio koga smatra jednim od glavnih stratega za rušenje Agrokora

"Lex Agrokor potpisao sam pod prijetnjama, ucjenama i zastrašujućim medijskim pritiskom. Pravim, a ne kako ga premijer prozvao hibridnim ratom, smišljenim u kriminalnim radionicama Martine Dalić i Ante Ramljaka.

Protiv mene i mojih suradnika vođena je najprljavija kampanja u modernoj hrvatskoj povijesti kojoj je cilj bio oteti i raskomadati privatno vlasništvo i Agrokor predati u ruke unaprijed odabranih strvinara i njihovih međunarodnih i domaćih partnera. Samo dan prije nego sam bio primoran potpisati Lex, Vlada u Agrokor, bez ikakvog razloga, šalje policiju kao konačni oblik pritiska.

Danas se zloupotrebljava i grubo manipulira mojom tadašnjom izjavom da sve što sam stvorio predajem u ruke Republike Hrvatske i hrvatskog naroda. Ne bih imao ništa protiv da je Agrokor, kako sam tada rekao, vrijednost hrvatskog naroda i naše Domovine. Ali nije - te su vrijednosti manipulacijama Martine Dalić i Ante Ramljaka, a uz obilatu potporu premijera Plenkovića, predane u ruke američkog Knightheada, u ruke ljudi koji su kriminalnim radnjama rastočili Agrokor i iz Hrvatske već iznijeli stotine milijuna eura. Protiv tih sam ljudi, koji su ogrezli u najveći kriminal u modernoj Hrvatskoj, podnio kaznenu prijavu, a neustavnost Lexa u cijelosti i na primjerima objasnio u Prijedlogu za ocjenu ustavnosti koji sam podnio Ustavnom sudu Republike Hrvatske.

S timom pravnih, računovodstvenih i revizorskih eksperata pripremam i nove tužbe koje ću podnijeti pred domaćim i međunarodnim institucijama kako bih u cijelosti razotkrio sve one koji sudjeluju u nečasnim radnjama, a s neustavno otetim privatnim vrijednostima i stotinama milijuna Agrokorovih kuna pune vlastite džepove", napisao je Todorić.