Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ-ova europarlamentarka Ivana Maletić rekla je u subotu da će se o mogućnosti ponovne suradnje s Mostom razmišljati nakon izbora i da se se ništa ne može unaprijed isključivati, ali i naglasila da se HDZ nada samostalnoj pobjedi.


'O tome će se razmišljati nakon izbora. Vidjet ćemo koje su koalicije i što mogu. Ništa ne možemo unaprijed isključivati. Mi se nadamo pobijediti samostalno', rekla je Ivana Maletić uoči svečane sjednice Sabora povodom obilježavanja četrvrt stoljeća državnosti, na upit postoji li mogućnost da HDZ nakon izbora ponovno ide u koaliciju s Mostom.

Vezani članci Andrej Plenković i Davor Filipović Plenković najavio moguće ublažavanje mjera: "Treba nagraditi strpljivost i odgovornost naših sugrađana. Razmišljamo o nekoliko iskoraka" U Westinu održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a - 2 U nedjelju HDZ bira 10.000 funkcija na lokalnoj razini, najzanimljivija utrka je u Vukovarsko-srijemskoj

Upitana hoće li poduprijeti HDZ-ovog parlamentarca Andreja Plenkovića za predsjednika te stranke, kazala je da još razmišlja, ali da svakako podržava Plenkovića u ovoj izbornoj utrci jer je njegovo sudjelovanje izuzetno bitno za cijelu stranku.

Uvjerena je i da će u utrci za predsjednika HDZ-a biti više kandidata. 'Sigurno će biti i imena i kandidata. HDZ je velika stranka, ima puno pametnih ljudi i vjerujem da će biti više kandidata', kazala je.

Nije željela komentirati izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da Plenković više spada u liberalnu struju SDP-a. 'Ne bih ga komentirala i ne želim se na njega osvrtati. On je pokazao što zna i može u prethodnim godinama', dodala je.

U povodu referendumske odluke o izlasku Velike Britanije iz Europske unije, Maletić je ocijenila da ne postoji mogućnost da se to dogodi i Hrvatskoj.

'Mi smo nova država članica, pred nama je budućnost i to europska i moramo se pozicionirati kao jedna od jačih država članica jugoistočne Europe. EU pruža puno mogućnosti i prilika', kazala je. (Hina)