441346
441346
441346
441346
441346

Plenković odgovorio Milanoviću: 'Vidim da panika kod njega ide vrlo brzo'

  • , 25.06.2016., 07:10
  • Autor:
  • komentara

Kandidati za nasljednika Tomislava Karamarka krenuli su u utrku, a prvi im je zadatak prikupiti 5.000 potpisa. Rok im istječe u ponoć 6. srpnja.

 
 
 
 
Utrka za šefa HDZ-a (Video: Dnevnik Nove TV)
Utrka za šefa HDZ-a (Video: Dnevnik Nove TV)

Više od 200.000 članova HDZ-a o novom lideru će odlučivati prema modelu 'jedan član - jedan glas', za nešto više od tri tjedna.

'U ovoj nezahvalnoj situaciji nakon niza, ja bih rekao vrlo ozbiljnih, pogrešnih procjena bivšeg vodstva i glede raspuštanja Vlade, odnosno glasanja o nepovjerenju Vladi i neuspjelog preslagivanja moramo u kratkom roku konsolidirati svoje redove', rekao je Andrej Plenković koji je istaknuo kandidaturu za predsjednika HDZ-a.

Jedini je javno rekao da želi postati novi lider HDZ-a. Nada se argumentiranoj kampanji, bez izvlačenja prljavog rublja, kao i njegov stranački kolega Dario Nakić. 'To bi bilo pogubno kad bi krenula nekakva optuživanja i tako dalje, ili takvi prijepori. Mislim inače uvijek treba raditi na onom što vi možete ponuditi to je mislim formula i sad', kaže Nakić.

Formula za stabilnu stranku desnog centra, kakvom je protivnici ne vide. 'To u ovom trenutku HDZ nije ovo je prekratko vrijeme da se u to pretvori.Novo ili staro vodstvo, bit će više manje ista situacija na izborima', rekla je Vesna Pusić.

Šef SDP-a Zoran Milanović osvrnuo se na kandidate za Karamarkova nasljednika. 'Neke od tih kandidata znam. Gospodina Plenkovića znam godinama. Mislim, iskreno govoreći ono što znam pripadao bi liberalnoj struji SDP-a, što radi u HDZ-u ne znam, ali to je njihova stvar', kazao je Milanović.

'Ja se jako dobro osjećam u Hrvatskoj demokratskoj zajednici i siguran sam da će članstvu HDZ-a jako goditi činjenica da netom što sam istaknuo kandidaturu vidim da panika u SDP-u i kod gospodina Milanovića ide vrlo brzo', rekao je Plenković.

Mostov ministar Vlaho Orepić u HDZ-ove izbore se ne želi miješati. 'HDZ ima svojih problema velikih', kazao je Orepić. Problema ima i Zlatko Hasanbegović na Facebooku, gdje je proglašen kandidatom za predsjednika HDZ-a, no on poručuje da to nije njegova stranica.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se