Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivan Vrdoljak (HNS)

"Povjerenik u Agrokoru morat će brzo donijeti rezultat inače..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, ustvrdio je danas da povjerenik kojeg će Vlada imenovati u Agrokor mora brzo reagirati kako bi poslao poruku dobavljačima jer će se u suprotnom dogoditi propast Agrokora.

"Baš me briga za ime i prezime povjerenika koji će doći u Agrokor. Neka donese rezultat koji mora biti brz. U jednom danu mora zatražiti kredit kako bi poslao poruku dobavljačima da nastave opskrbu. Ako se to ne dogodi u utorak ili srijedu, Vlada će vjerojatno govoriti da su Ivica Račan ili Franjo Tuđman krivi za propast Agrokora", kazao je Vrdoljak koji je u nedjelju sa SDP-ovim saborskim zastupnikom Frankom Vidovićem obišao infrastrukturne radove u Pirovcu.

Na pitanje o opozivu ministra financija Zdravka Marića, koji se izuzeo od svih odluka vezanih uz Agrokor budući da je do 2015. bio zaposlenik koncerna, Vrdoljak je ustvrdio kako je Marić Plenkovićeva odgovornost.

"Odgovornost za njegovu prisutnost u Vladi ima Plenković, koji se od europejca pretvorio u istočnoeuropskog političara koji demagogijom, pa čak i bahatošću i arogancijom pokušava nerezultat svoje Vlade sakriti", ocijenio je Vrdoljak.

Smatra kako je info telefon SDP-a potez od kojeg neće biti velike koristi "jer SDP nema poluge vlasti", ali da neće ni štetiti.

SDP-ov krizni stožer za pomoć malim proizvođačima, dobavljačima i radnicima u subotu je iskritizirala prokuristica Kraša Marica Vidaković kazavši da sada svi skupljaju političke poene na njihov račun poručivši "svim dobročiniteljima i dušebrižnicima da im radije ne pomažu na takav način".

"Ne sjećam se da su tražili pomoć od svih političkih stranaka, al ajmo vjerovati da jesu. A kako vjerovati onom koji se slikao s Todorićem", ocijenio je Franko Vidović.
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Slika nije dostupna Kriza u koncernu Plenković o sastanku s dobavljačima Agrokora: "Postoje dva scenarija"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene