Planova je puno, kao i obveza.


Tek mu je 20 godina, a njegov proizvod polako osvaja svijet! Solinjanin Ivan Mrvoš izumio je prvu pametnu klupu u Europi. Dok se njegovi vršnjaci odmaraju, Ivan ima pune ruke posla. U svom podrumu izrađuje pametne klupe. Za razliku od običnih, njegove klupe mogu puniti mobitele i tablete, spaja ih na internet, a uz pomoć aplikacije se može doznati i, primjerice, kvaliteta zraka u gradu. Napaja se putem solarnih ploča, a noću svijetli.

Vezani članci Obitelj Stanić Nekad nisu mogli ni do kredita, a danas su njihovi proizvodi dio najpoznatijih zgrada na svijetu Toni Zanko, heroj i izumitelj - 5 Ljudina iz Vodica: Spasio ribara iz gorućeg broda, izumio alat koji danas imaju vatrogasci diljem svijeta...

'Još uvijek radimo na razvoju klupa. Trenutno pokušavamo ugraditi nove tehnologije poput bežičnog punjenja', kaže Ivan. Iako još nije bežično, njegova klupa već puni mobitele Sarajlija. Klupe će se uskoro postaviti i u Splitu i Poreču, a upiti stižu sa svih strana.

GENIJALAN HRVATSKI IZUM Spas za baterije svih mobilnih uređaja!

'Sa svih kontinenata, od Australije do sjeverne Amerike, dnevno imamo dva,  tri upita za suradnju', pohvalio se Ivan, a kad je toliko posla, samo dvije ruke nisu dovoljne.

'Trenutno nas radi četvero, petero u principu preko Student servisa, a nadam se da ćemo do kraja godine imati i prve pravo zaposlene', kaže Ivan. Planova je puno, kao i obveza. Uz vođenje posla redoviti je student Fakulteta strojarstva i brodogradnje. No, uz dobru organizaciju, kaže, sve se stigne.

'Možda, ako uspije ovo sve s klupama kako sam ja zamislio, možda u životu neću odraditi ni dana jer kad radite ono što volite, zapravo ne radite.'

Nema sumnje da je zasad na dobrom putu da to i ostvari.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook