Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hvala ti Ivane!

GENIJALAN HRVATSKI IZUM Spas za baterije svih mobilnih uređaja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi Solinjanin izumio je prvu pametnu klupu u Europi. Koristeći se solarnim pločama može puniti mobitele i laptope, ima i besplatni internet, a noću - svijetli.

Koliko puta vam se dogodilo da vam baterija na mobitelu iscuri u najnezgodnijem trenutku? U Solinu su tome doskočili pametnom klupom gdje se u bilo kojem trenutku može napuniti baterija mobitela, tableta ili pak prijenosnog računala.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Solinu - 5 Nije bio prepad? FOTO/VIDEO Operiran muškarac kojem su u Solinu propucane noge: Utvrđuje se motiv pucnjave Napad u Solinu Određen istražni zatvor Kolegu iz poduzeća ubo nožem: Osumnjičeni za pokušaj ubojstva (25) u pritvoru

Napaja se sunčevom energijom i solarnim pločama, a noću svijetli.

Sve to izum je mladog Solinjanina Ivana Mrvoša. 'Sama izrada nije toliko stresna u principu kad nešto voliš onda ništa nije teško i onda radilo se dan noć bez stajanja bez puno spavanja', kaže Ivan.

U ovu neobičnu klupu ugrađen je i hotspot pa se može spajati na internet, a kad se spoji aplikacija na klupi pokazat će primjerice i kvalitetu zraka.

Punite mobitel preko noći? Evo zašto to ne biste trebali raditi!

Izradu klupe financirao je grad Solin. Kako bi se zaštitila od vandala, pod stalnim je videonadzorom.

Izradu klupe financirao je grad Solin. Kako bi se zaštitila od vandala, pod stalnim je videonadzorom. 'Imamo u zadnjih sedam dana prve ponude u Hrvatskoj i trenutno ćemo kroz sljedećih nekoliko tjedana testirati klupu kako podnosi različite vremenske uvjete', kaže Ivan Mrvoš.

Želja im je i izvoziti pametnu klupu. Pa tko zna, možda baš ova klupa postane najpoznatiji solinski izvozni proizvod.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene