Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštetili HEP za 700.000 kn ?

Ivan Mravak na sudu zbog Buljubašića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Ivan Mravak i četvorica šefova iz tog javnog poduzeća danas će se na zagrebačkom Županijskom sudu očitovati o sumnjama da su oštetili poduzeće za gotovo 700.000 kuna jer su Radi Buljubašiću omogućili da četiri godine ne radi, a prima plaću te mu po povlaštenoj cijeni prodali stan.

Mravak (55) se na sudu na Zrinjevcu pojavio jutros prije 9 sati u pratnji svog odvjetnika Ante Nobila. Nakon njegovog očitovanja o aferi Buljubašić danas bi se pred istražnim sucem trebali naći i ostali osumnjičenici - Željko Dorčić (52), Antun Crnić (67), Mladen Beljo (50) i Aleksandar Bernik (42).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Progovorio i Mravak Mravak pred USKOK-om 'u svojstvu optuženika, ali i svjedoka' Slika nije dostupna Smjena na Vladi Smijenjena uprava HEP-a, na čelu Polančecov čovjek

>> Rade Buljubašić: Za rad u HDZ-u ga plaća HEP?

Petoricu djelatnika HEP-a tereti se za zlouporabe položaja i ovlasti, a osim pokretanja istrage zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je od suda da do okončanja kaznenog postupka "zamrzne" imovinu, odnosno zabrani otuđenje i opterećenje stana i garaže koju su HEP-ovci Buljubašiću prodali po povlaštenoj cijeni. Povratnik iz Australije 62-godišnji Rade Buljubašić bivši je član HDZ-a koji je sredinom kolovoza ove godine isključen iz te stranke, nakon što su mediji otkrili da prima plaću kao zaposlenik HEP-a, a u stvari radi u središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma. I on sam je to potvrdio novinarima. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene