Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrada 'HDZ-ovom vojniku'

Rade Buljubašić: Za rad u HDZ-u ga plaća HEP?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radi u HDZ-u, a plaću prima u HEP-u. Par dana u stranci i par dana u tvrtki, Rade Buljubašić, povratnik iz Australije, čini se, ni sam ne zna gdje mu je mjesto.

Pročitajte i ovo Račun Stiglo i pojašnjenje Zašto jedan račun dolazi kasnije od ostalih? "To traje duže vrijeme. Ne znam u čemu je problem" Slika nije dostupna Svjedočio na sudu Svjedočio Buljubašić: Zbog nesposobnosti je u HEP-u prebačen u arhivu

Kako je to moguće? Na to pitanje odgovore mogu dati samo u vladajućoj stranci HDZ-u, jer tamo HEP očito smatraju tvrtkom koja im stoji na raspolaganju, a zbog sumnji u kriminalne radnje u HEP-u, njihovim se slučajem sada bave USKOK i Državno odvjetništvo. No, što sam Buljubašić kaže na svoj status, ili statuse u stranci i HEP-u? 'Na plaći sam samo u HEP-u. Nekoliko dana sam tamo, nekoliko dana u HDZ-u. Uskoro ću regulirati status. Bit ću zaposlen samo u HDZ-u', rekao je za Večernji list Buljubašić.

>> Uprava HEP-a povećala si plaću za 13 tisuća kuna

U Hrvatsku se vratio 2006. godine iz Australije, gdje je bio predsjednik Koordinacije HDZ-a Australije i Novog Zelanda i inače je tokar po struci. Odmah po povratku, posao je dobio u HEP-u, a prije zaposlenja, ta mu je tvrtka dala i stan od 89 kvadrata na korištenje, koji je on prošle godine i kupio za upola manju cijenu od tržišne. Dokle je došlo ovakvo ponašanje u vladajućoj stranci, što se tiče kršenja zakona i morala, govori i činjenica kako Buljubašić čak ni nema svijest o tome da se takvo što u Hrvatskoj smatra nemoralnim i nezakonitim, piše Večernji.

Pomogao Sanaderu u pobjedi nad Pašalićem

Sebe naziva HDZ-ovim vojnikom, a u njegovoj glavi razlika između te stranke i države je nepostojeća. Kao nagradu za pomoć bivšem premijeru u pobjedi na Ivićem Pašalićem unutar stranke, Buljubašić je nagrađen poslom u HEP-u i nekretninom. Zanimljivo je, kako u HEP-u on zapravo ne radi, jer ga tamo na poslu gotovo nikad i nema. Štoviše, Buljubašić ne zna niti tko mu je nadređen u HEP-u, ali navodi kako je tamo primljen na mjesto instrumentalista, odnosno osobe koja pregledava strojeve. Obični djelatnici HEP-a, kažu, Buljubašića nikad nisu vidjeli. Fascinantno, ali istinito, on sam ne vidi ništa sporno u navedenom. Možda će nešto vidjeti organi vlasti i pravosuđe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene