Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zaposlenica Centra za socijalnu skrb kao Facebook prijatelja ima oca, bivšeg bračnog para jednog od djeteta pod njezinim nadzorom, a majka djeteta traži da se ona zbog toga razriješi dužnosti.


Jedan zagrebački ured na adresu Centra za socijalnu skrb u Zagrebu poslao je dopis kojim traži hitno razrješenje s dužnosti voditeljice mjera nadzora. Kako navode, pregledom njezina profila na Facebooku, u popisu prijatelja nalazi se nadimak ‘Opasna ribetina’. Pregledom profila na ovom nadimku nesporno je da je kao vlasnik profila upisan djetetov otac, piše Jutarnji list. Time traže da se u slučaju nadzora djeteta bivšeg bračnog para postavi nova osoba koja će obavljati nadzor jer sadašnja voditeljica nadzora prijateljuje s djetetovim ocem na Facebooku.

Vezani članci Milan Popović (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Bivši Severinin zaručnik čeka treće dijete s 25-godišnjom studenticom marketinga koju skriva od javnosti Nicholas Medforth-Mills i njegova supruga (Foto: Facebook) Sretno oženjeni princ zbog sočnog skandala izgubio titulu: Sud ga natjerao da prizna vlastitu kćer

Ovo je prvi slučaj u Hrvatskoj u koji je zbog Facebooka uključen jedan državni ured. Voditeljica nadzora morala se očitovati o svemu, a krajem tjedna će se i ostali uključeni u tu aferu morati izjasniti pred šefovima ureda Centra.

'Prijateljstvom na Facebooku nisam prekršila nijedan zakon. Ne samo to, nego sam time olakšala komunikaciju s jednim od roditelja, u ovom slučaju s ocem, s obzirom na to da dijete živi u Zagrebu, a otac na Lošinju. Ne namjeravam odustati od ovog slučaja, niti od ovog posla jer smatram da ga radim dobro i profesionalno i nitko dosad nije imao primjedbe na moj rad', rekla je voditeljica. Na zakon se ne može pozvati jer u ovom slučaju nijedan hrvatski zakon ništa ne predviđa, niti obuhvaća Facebook.