Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadzornica i otac

Istraga zbog prijateljstva na Facebooku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaposlenica Centra za socijalnu skrb kao Facebook prijatelja ima oca, bivšeg bračnog para jednog od djeteta pod njezinim nadzorom, a majka djeteta traži da se ona zbog toga razriješi dužnosti.

Jedan zagrebački ured na adresu Centra za socijalnu skrb u Zagrebu poslao je dopis kojim traži hitno razrješenje s dužnosti voditeljice mjera nadzora. Kako navode, pregledom njezina profila na Facebooku, u popisu prijatelja nalazi se nadimak ‘Opasna ribetina’. Pregledom profila na ovom nadimku nesporno je da je kao vlasnik profila upisan djetetov otac, piše Jutarnji list. Time traže da se u slučaju nadzora djeteta bivšeg bračnog para postavi nova osoba koja će obavljati nadzor jer sadašnja voditeljica nadzora prijateljuje s djetetovim ocem na Facebooku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Incident u vrtiću Dijete od godinu i pol samo izišlo iz vrtića: "Dogodio se vrlo ozbiljan propust" Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi

Ovo je prvi slučaj u Hrvatskoj u koji je zbog Facebooka uključen jedan državni ured. Voditeljica nadzora morala se očitovati o svemu, a krajem tjedna će se i ostali uključeni u tu aferu morati izjasniti pred šefovima ureda Centra.

'Prijateljstvom na Facebooku nisam prekršila nijedan zakon. Ne samo to, nego sam time olakšala komunikaciju s jednim od roditelja, u ovom slučaju s ocem, s obzirom na to da dijete živi u Zagrebu, a otac na Lošinju. Ne namjeravam odustati od ovog slučaja, niti od ovog posla jer smatram da ga radim dobro i profesionalno i nitko dosad nije imao primjedbe na moj rad', rekla je voditeljica. Na zakon se ne može pozvati jer u ovom slučaju nijedan hrvatski zakon ništa ne predviđa, niti obuhvaća Facebook.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene