Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog više donacija i plaćanja fiktivnih računa policija po nalogu Državnog odvjetništva (DORH) provodi istragu u Sisačkom vodovodu, potvrdila je sisačko-moslavačka policijska uprava.


Optužbe za političku korupciju preko Sisačkog vodovoda potakla je prije tjedan dana sisačka izborna gradska koalicija SDP-HNS-HSU.

Kako su upozorili čelnici koalicije Kristina Ikić - Baniček (SDP) i Vlado Andučić (HNS) na taj je način tvrtki koja vodi predizbornu kampanju za gradsku koaliciju pod vodstvom HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević iz gradskog proračuna isplaćeno ukupno 242.500 kuna.

Ikić - Baniček i Andučić su napomenuli da je riječ o tri ugovora koje su Grad Sisak, odnosno Sisački vodovod, sklopili sa zagrebačkom tvrtkom Millenium promocija za više usluga.

Vezani članci Slika nije dostupna Sisak: Istražuje se način financiranja plakata aktualnog gradonačelnika Pintarića Slika nije dostupna Karamarko: Ne sviđa mi se izgled plakata, ali sam zadovoljan porukom

>> Oporba tvrdi da sisački HDZ ima svoj slučaj Fimi medije

‘Mogu potvrditi da sam bila pozvana na razgovor u DORH, ali to je bilo prije afere s izbornim plakatima HDZ-ove koalicije. Vjerujem kako akcija policije i DORH-a neće utjecati na izbore jer ne želim da se na taj način dovede u pitanje ili baci sjena na moju izbornu pobjedu u Sisku’, kazala je Kristina Ikić - Baniček.

Dodala je i da su prije ulaska policije u Sisački vodovod građani znali što se događa, jer to je ‘nažalost postala praksa u ponašanju gradske vlasti’.

U ranijim medijskim istupima SDP-ova je kandidatkinja isticala da sisačkom gradonačelniku gradski proračun služi za plaćanje podobnika.

Ističući da je riječ o ozbiljnoj političkoj korupciji tvrdila je i da su žrtve Sisčani s poplavljenim kućama, jer tvrtka zadužena za kanalizacijsku mrežu i odvodnju novac troši na druge stvari. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook