Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova tura

Ispraćen 4. HRVCON u misiju 'Resolute Support' u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvrti hrvatski kontingent za misiju "Resolute Support" u Afganistanu u ponedjeljak svečano ispraćen iz vojarne "Pukovnik Marko Živković" na Plesu.

Ispraćaju je nazočio zamjenik ministra obrane RH Tomislav Ivić, načelnik Glavnog stožera OSRH, general zbora Drago Lovrić, glavni inspektor obrane general-pukovnik Mirko Šundov, ravnatelj VSOA-e brigadni general Ivica Kinder, zamjenik načelnika Glavnog stožera, general pukovnik Dragutin Repinc te zapovjednici grana i ZzP-a, priopćio je Morh.

Pozdravljajući pripadnike 4. HRVCON-a, zamjenik ministra obrane Tomislav Ivić je rekao "Imajte uvijek na umu kako ste svojevrsni hrvatski poslanici, prepoznatljivi i po zastavi koju ponosno nosite na svojim odorama", te je naglasio "Svojim ponašanjem, svojim odnosom prema lokalnom stanovništvu, prema partnerima i saveznicima, nastavite ponosno obavljati svoje časne dužnosti, baš onako kako su to činili i vaši prethodnici".

Obraćajući se pripadnicima kontingenta svog posljednjeg radnog dana na mjestu načelnika Glavnog stožera, general zbora Drago Lovrić je istakao važnost i vrijednost sudjelovanja hrvatskih Oružanih snaga u misiji potpore miru.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna"

"Djelovanje i izvršavanje zadaća u međunarodnom okruženju dat će vam novi poticaj i postaviti pred vas i nove izazove. Vjerujem da ste sposobni nositi se s njima i kvalitetno izvršiti svoje zadaće", rekao je general Lovrić.

Brigadir Mato Matanović, zapovjednik 4. HRVCON-a, naglasio je kako je kontingent prošao ciklus složenih i zahtjevnih priprema koje su uspješno dovršene te kako on trenutno obuhvaća najbolje i najpripremljenije pripadnike OSRH.

Četvrti kontingent za misiju potpore miru "Resolute Support" ukupno broji 97 pripadnika. Uz 75 pripadnika Oružanih snaga RH, u njemu su i predstavnici zemalja A5 inicijative, i to 17 pripadnika iz Crne Gore, dva pripadnika iz Albanije, dva pripadnika Bosne i Hercegovine te jedan pripadnik Makedonije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene