Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispovijest prodavačica

Kupci iz noćne more: "U dućan je ušla sređena djevojka. Kada sam iza nje ušla u kabinu, gotovo sam se onesvijestila od šoka"

Sniženje u trgovinama (Foto: Pixell)
Sniženje u trgovinama (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Kupci kradu odjeću, obuću, nakit, a jedna je cura čak u kabini obavila veliku nuždu, pričaju trgovci iz osječkih trgovina odjećom i obućom.

Znate kako je - ima nas svakakvih, a tko to može bolje potvrditi nego djelatnice jedne poznate high street trgovine odjećom u jednom osječkom trgovačkom centru. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Sadrži mikrotoksine Iz trgovina se povlači brašno: "Vratite ga u najbližu poslovnicu" Rad trgovina i šoping-centara planirajte kupovinu Pogledajte koje su trgovine i šoping-centri otvoreni ove nedjelje

"Ono što nam cure i žene ostave na kraju radnog dana u trgovini može se opisati samo riječju – svinjac! Kabine ostavljaju pretrpane odjećom koju su isprobavale, odjeća je razbacana po podu, isprljana šminkom, poderana, izgažena... Satima sve to poslije razvrstavamo, čistimo i vraćamo na svoje mjesto", ispričala je Glasu Slavonije sugovornica iz trgovine.

Kada je riječ o krađi, unatoč svim mogućim zaštitama, pojedini su "kupci" vrlo vješti i uvijek pronađu način.

"Pamtim jednu situaciju kad smo kolegica i ja slagale jakne i primijetile rupu na mjestima gdje je bio ušiven logotip jedne poznate marke. Razgovarale smo s drugim djevojkama, rekle su nam da su na svim puloverima i jaknama drugog skupog brenda pronašle rupe. Očito su preprodavači robe otrgnuli originalne znakove kako bi ih mogli zašiti na jeftinu robu i prodati kao markiranu", prepričava sugovornica za Glas Slavonije svoje nevjerojatno iskustvo.

Veliku muku muče današnji trgovci popularnih brendova i s tzv. modnim blogericama, koje svako malo vraćaju kupljenu robu. Tu su i žene koje kupuju odjeću za vikend, pa je u ponedjeljak vraćaju.

"Nakon vikenda uvijek imamo najviše povrata. Cure kupuju odjeću za izlaske i onda je s etiketom vraćaju, tvrde da je nisu nosile. Tu su, naravno, i modne blogerice koje vraćaju robu svakih nekoliko dana. Fotografiraju se u odjeći za svoj blog, i onda je dolaze vratiti. Već dobro znamo neka lica koja to redovito čine, ali politika trgovine je takva da im moramo vratiti novac", prepričava djelatnica. 

Da uvijek može gore, svjedoči priča o prizoru koji je jednom, ali dovoljno je traumatičan da ga pamti čitav život, zatekla jedna od prodavačica.

"U dućan je ušla djevojka sređena od glave do pete. Nije tražila pomoć ni od koga, uzela si je skupe traperice i majice te otišla u kabinu. Svi smo, dakako, mislili da isprobava robu. Izišla je iz kabine i otišla iz dućana, a kolegica koja je primijetila da djevojka nije iznijela robu koju je isprobavala, otišla ju je pokupiti. Kad je ušla u kabinu, gotovo se onesvijestila od šoka - ugledala je izmet usred traperica", prepričala je listu sugovornica.

Dodaje kako se kolegica javila zaštitarima, ali djevojku nisu uspjeli naći jer je već bila otišla iz trgovačkog centra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene