Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvanaest vojnih zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva još se uvijek nalazi na remontu u Ukrajini. Isporuka kasni 5 mjeseci.


Isporuka dvanaest vojnih zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji se još uvijek nalaze na remontu u Ukrajini, kasni već pet mjeseci.

Mađari se narugali Hrvatskoj? A sve zbog jednog MIG-a!

Vezani članci Slika nije dostupna Hrvatska od Ukrajine traži zamjenu 4 neispravna MiG-a koje su nam prodali Slika nije dostupna KOTROMANOVIĆ O SKANDALU S MiG-ovima: 'I ja sam pozvao vojnu policiju da istraži ugovor s Ukrajincima'

'Imam informaciju da su riješeni problemi sa našim zrakoplovima u Ukrajini, tj. da je navigacijski sustav OK. Moj posao je da to potvrdim ili demantiram', rekao je hrvatski brigadir Ivan Selak.

Hrvatski tim za nadzor jutros je odletio u Ukrajinu. Tamo će obaviti preliminarne preglede na pet zrakoplova koji uključuju i testne letove. Nakon toga će potvrditi jesu li MIG-ovi spremni za transport u Hrvatsku.

MORH: Stanje u Ukrajini ne utječe na remont hrvatskih MiG-ova

'Trenutno imamo dva zrakoplova koji osiguravaju zračni prostor, sukladno svim ugovorima i sporazumima', dodao je pukovnik Željko Šimić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook