Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ubili su mog muža Angela"

Isplivali novi detalji o smrti supruga talijanske europarlamentarke, ostavio je pismo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francesca Donato i njezina kćer 21-godišnja Carolina satima nisu mogle pronaći Angela Onoratu, a onda su stigle do njegova automobila i pronašle ga mrtva.

Talijanski mediji pišu o novim detaljima vezanima za smrt supruga talijanske europarlamentarke Francesce Donato. Ona tvrdi da su ga ubili, no policija kaže da nakon očevida nisu pronađeni tragovi nasilne smrti. 

Angelo Oronato pronađen je mrtav u svom automobilu u Palermu. Pronašle su ga supruga i kći nakon što se nije javljao. Locirale su ga preko GPS-a u automobilu. 

Poduzetnik iz Palerma Angelo Onorato, suprug europarlamentarke i zamjenice tajnice Kršćanske demokracije Francesce Donato, nađen je s plastičnom trakom oko vrata. Na košulji su mu pronađene mrlje od krvi, dok u automobilu, prema zaključku policije, nije bilo tragova borbe.

Francescina 20-godišnja kći Carolina oglasila se na društvenim mrežama navodeći kako se nije radilo o samoubojstvu.

"Vijesti putuju brzinom svjetlosti i često su netočne. Stoga osjećam potrebu precizirati kako stvari stoje. Moj otac nije bio osoba koja bi ikada napustila svoju obitelj, a prije svega zbog toga kako sam ga ja sama, zajedno sa svojom majkom pronašla, kažem vam da to nije bilo samoubojstvo, nego ubojstvo", napisala je Carolina na mrežama.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Bez zadrške Dodik bijesan zbog izjave Grlića Radmana: "Bolje im je da šute, izvršili su genocid nad srpskim narodom"

Odvjetnik i obiteljski prijatelj policiji je potvrdio da je preminuli muškarac obitelji ostavio pismo u kojem spominje mogućnost svoje smrti. U pismo, između ostalog, piše: "Ako bi mi se nešto dogodilo... Odvjetnik zna sve i poznaje situaciju, kontaktirajte ga", piše Corriere della Sera. 

U pismu je, navodno, otkrio i tko bi ga mogao ubiti.

Policija je uspjela otkriti Angelovo kretanje kobnog dana i prethodne večeri. Večer prije smrti bio je na zabavi, a ujutro se sastao s jednom osobom nedaleko Palerma. Jednog je rođaka odvezao u zračnu luku te mu tom prilikom rekao: "Riješit ću problem s osobom iz Capacija, nadam se na miran način". 

55-godišnja Donato 2019. izabrana je u Europski parlament sa stranačke liste Sjeverne lige. U Bruxellesu se istaknula svojim izrazito euroskeptičnim stavovima i protivljenjem jedinstvenoj valuti. Tijekom pandemije se usprotivila cijepljenju i restriktivnim mjerama, a 2021. je napustila stranku Sjeverna liga.

Onorato se također bavio politikom. Kandidirao se na sicilijanskim regionalnim izborima na listi demokršćana 2022. godine, ali nije bio izabran. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene