Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako želite iskoristiti posljednje zrake sunca, onda to najvjerojatnije možete napraviti još svega do kraja vikenda.


Prema prognozama ovo je posljednji vrući vikend u rujnu. Na moru je još uvijek +30 stpnjeva, a osvježenje se najčešće traži u moru. Sretna je okolnost i što je lijepo vrijeme pomoglo da se produži sezona, pa su Dalmacija, Istra i Kvarner još uvijek puni turista koji uživaju na plažama. 

Vezani članci Toplinski val u Hrvatskoj Pred Hrvatskom je još jedan sunčan i vruć vikend, ali ne vadite kišobrane iz torbi Osvježenje od visokih temperatura ljudi su u Rijeci potražili na plaži - 4 Izdana ozbiljna upozorenja: Dio Hrvatske u crvenom, temperature i do 38 stupnjeva, doznajte kada nas očekuje osvježenje

No turista ima i na kontinentu, a oni se pretežno kupaju u jezerima ili osvježavaju hladnim napicima. Iznadprosječno visoke rujanske temperature zagrijale su i Dravu, pa je i Osječanima ove godine dugo trajala sezona kupanja.

No prema vremenskoj prognozi od danas navečer već dolazi jesen, pa dobro iskoristite posljednje zrake sunca. Već u ponedjeljak na kopnu se očekuje grmljavina i kiša, ponegdje i obilnija. Uz kišobrane i kabanice trebat će vam možda i laganija jakna. Zahladnjet će za oko 10 stupnjeva, a zapuhat će i jak sjeverac. U utorak će se vrijeme postupno smiriti, ali ostat će svježe. Nešto toplije i sunčanije vrijeme čeka nas u srijedu.

Na moru će se u ponedjeljak pogoršanje s obilnijom kišom i grmljavinom proširiti na cijeli Jadran. Jako jugo okrenut će na vrlo jaku tramontanu i buru pa će i na Jadranu osjetno osvježiti. U utorak se očekuje razvedravanje. Tek u srijedu će oslabiti bura, ali tada će opet biti više sunca.