Dublin (Guliver/Thinkstock)
Dublin (Guliver/Thinkstock)

Irska tvrtka Callan Bacon u Hrvatskoj je u potrazi za kvalificiranom radnom snagom.


Iz ove tvrtke, smještene nedaleko od Kilkennyja, nisu bez razloga došli upravo u Osijek. Naime, Hrvati su se već u ovoj tvrtki pokazali kao kvalitetni radnici, a među njima su se upravo isticali Osječani, piše Glas Slavonije.

Od 22. studenoga Callan Bacon, odnosno cijela grupacija M&M Walshe Group koja se bavi isporukom svinjetine, slanine i kuhanih jela na globalnoj razini, oglasila je potrebu za 100 radnika.

Marinko koji u Callan Baconu radi samo nekoliko tjedana kaže da se prilagodio vrlo dobro. “U odnosu na Hrvatsku, ovdje je sve mnogo organiziranije. Plaća je također bolja i postoji mnogo mogućnosti za one koji su spremni naporno raditi,” kaže Marinko.

Filip ističe kako su troškovi života u Irskoj prihvatljivi, a ima mogućnost i za štednju.

"Potpuno uživam u Irskoj i Callan Baconu. Životni standard ovdje je mnogo bolji i uzbuđen sam zbog broja mogućnosti koje nudi. Društveni život je dobar, hrana je fantastična i obližnji grad, Kilkenny, lijepo je mjesto", opisao je Leon.

U studenome i prosincu prikupljat će se životopisi kandidata, a za operativni rad u proizvodnji ponuđeno je sto radnih mjesta. Zainteresirani životopise mogu poslati na elektronsku adresu cro.jobs@bizconnect7.com. I ovaj put poslodavci navode dva ključna elementa - dobro poznavanje engleskog jezika i radno iskustvo u proizvodnji - ne nužno u mesnoj industriji, prenosi Glas Slavonije.