Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada na strani trudnica

Ipak zabranjen noćni rad trudnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila amandman na novi Zakon o radu (ZOR) o zabrani noćnog rada za trudnice.

'Vlada je prihvatila amandman koji se odnosi na noćni rad trudnica u kojem se kaže da poslodavac ne smije odrediti noćni rad trudnici, osim ako trudnica tako ne zatraži i ako je ovlašteni liječnik utvrdio da se time ne ugrožava njeno zdravlje', rekla je premijerka Jadranka Kosor na sjednici Vlade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi Zakon na snazi Više nema šopinga nedjeljom: Postoje neke iznimke, na snagu stupio novi raspored Ustavni sud srušio dogovor Vlade i sindikata - 4 ukinuli članak 192. Ustavni sud protiv većih plaća za neke članove sindikata, stručnjak o odluci: "Taj sporazum neće se moći realizirati"

Prijedlog novog ZOR-a, naime, poslodavcima je ostavljao mogućnost određivanja noćnog rada trudnica. No, ta je mogućnost izazvala i veliku raspravu i u Saboru, a amandman kojim se traži zabrana noćnog rada trudnicama uputili su SDP i nezavisni zastupnik Dragutin Lesar. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene