Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cilj reforme javne uprave je manja, ali efikasnija uprava, te državne tvrtke koje će donositi profit, a ne afere. Sve je jasnije da će otkaza u javnoj upravi ipak biti.


Reforma javne uprave donijet će uštedu od 2 milijarde kuna za državni proračun. Što se tiče javnih tvrtki, tamo će također uslijediti otkazi, a same tvrtke će se baviti isključivo svojom primarnom djelatnošću, dok će se sve ostalo privatizirati.

Vezani članci Slika nije dostupna REFORMA JAVNE UPRAVE 'Svi na istim radnim mjestima imat će iste plaće' Slika nije dostupna Holy: Rekonstrukcija vlade ne znači ništa bez reforme javne uprave

U Hrvatskoj je 2011. godine bilo zaposleno 1 437,755 od čega je 374,000 radilo u državnom sektoru. Bitno je i napomenuti i da su zaposleni u državnom sektoru 100 % zaštićeni kolektivnim ugovorom dok je u privatnom sektoru na taj način zaštićeno tek nešto više od 20 % zaposlenika.

Sasvim je jasno da će otkaza u javnoj upravi zasigurno biti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju