Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Inspektor zaštite na radu Ministarstva rada i mirovinskog sustava, inicijala Z. L. nakon što je obavio inspekcijski nadzor u jednoj tvrtki, od direktora je zatražio da mu mjesečno isplaćuje po 3.000 kuna.


Uskok je podigao optužnicu protiv koprivničkog inspektora zaštite na radu kojeg tereti da je direktora tvrtke u kojoj je bio u inspekciji tražio mito kako mu ne bi naplatio kaznu, izvijestilo je tužiteljstvo.

Vezani članci Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) Objavljeni detalji USKOK-ove akcije: Dvanaestero uhićenih utajilo 15 milijuna kuna, izdavali račune ''na crno'' Mito, ilustracija Ugrozio zdravlje ljudi zbog 3500 kuna mita? Propisivao lijekove pacijentima bez obzira na njihove stvarne potrebe

U optužnici se navodi da je inspektor zaštite na radu Ministarstva rada i mirovinskog sustava, inicijala Z. L. nakon što je obavio inspekcijski nadzor u jednoj tvrtki, od direktora zatražio da mu mjesečno, počevši od kolovoza isplaćuje po 3.000 kuna 'kako prilikom inspekcijskih nadzora ne bi poduzimao zakonom propisane radnje radi sankcioniranja utvrđenih nezakonitih postupanja iz domene zaštite na radu'.

Bandić je suradnjom sa Željkom Markić oštetio Grad Zagreb za 305 tisuća kuna?

Direktor je na to pristao i inspektoru 31. srpnja predao dogovoreni iznos, izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Osim toga inspektor je optužen i da je djelatnika druge tvrtke obavijestio kada će inspektori rada i zaštite na radu doći u nadzor te ga uputio što se treba poduzeti kako bi se izbjeglo sankcioniranje utvrđenih nepravilnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook