Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mito i korupcija

Inspektor tražio od direktora tvrtke da mu isplaćuje 3000 kn mjesečno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inspektor zaštite na radu Ministarstva rada i mirovinskog sustava, inicijala Z. L. nakon što je obavio inspekcijski nadzor u jednoj tvrtki, od direktora je zatražio da mu mjesečno isplaćuje po 3.000 kuna.

Uskok je podigao optužnicu protiv koprivničkog inspektora zaštite na radu kojeg tereti da je direktora tvrtke u kojoj je bio u inspekciji tražio mito kako mu ne bi naplatio kaznu, izvijestilo je tužiteljstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija A sve zbog "sitne" love Policajac u Vojniću uzeo 60 eura od vozača koji je prebrzo vozio: USKOK podignuo optužnicu protiv obojice Slika nije dostupna Nije mu napisao kaznu USKOK optužio splitskog inspektora za traženje mita od direktora

U optužnici se navodi da je inspektor zaštite na radu Ministarstva rada i mirovinskog sustava, inicijala Z. L. nakon što je obavio inspekcijski nadzor u jednoj tvrtki, od direktora zatražio da mu mjesečno, počevši od kolovoza isplaćuje po 3.000 kuna 'kako prilikom inspekcijskih nadzora ne bi poduzimao zakonom propisane radnje radi sankcioniranja utvrđenih nezakonitih postupanja iz domene zaštite na radu'.

Bandić je suradnjom sa Željkom Markić oštetio Grad Zagreb za 305 tisuća kuna?

Direktor je na to pristao i inspektoru 31. srpnja predao dogovoreni iznos, izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Osim toga inspektor je optužen i da je djelatnika druge tvrtke obavijestio kada će inspektori rada i zaštite na radu doći u nadzor te ga uputio što se treba poduzeti kako bi se izbjeglo sankcioniranje utvrđenih nepravilnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene