Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Optužbe nisu potvrđene

Inspekcija nije pronašla nepravilnosti u radu bolnice Srebrnjak, je li Boro Nogalo nezakonito smijenjen?

Boro Nogalo, bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak
Boro Nogalo, bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Foto: DNEVNIK.hr
Zdravstvena inspekcija nije utvrdila nezakonitosti u radu Dječje bolnice Srebrnjak što je navedeno u njezinu nalazu koji je proveden 19. i 20. prosinca, uključujući i navodno nadriliječništvo te obavljanje djelatnosti za koje, kažu u gradu, nije imala odobrenje Ministarstva zdravstva.

Ne zna se zašto ministarstvo nije obavijestilo javnost, premda je prošlo više od 20 dana, o svom nalazu jer u međuvremenu u bolnici je raspisan natječaj za novog ravnatelja koji bi ga trebao zamijeniti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oporba odugovlačila Završila maratonska sjednica zagrebačke gradske skupštine, o novim statutima u bolnicama u ponedjeljak Slika nije dostupna Ravnatelj bolnice Srebrnjak Što stoji u pozadini smjene Bore Nogala? Provjereno objavilo dokumente koji pokazuju da priča ne drži vodu

Inspekcija je u svom nalazu izrijekom rekla da je "Upravno vijeće kad je odlučivalo o smjeni bilo ustrojeno nezakonito odnosno imalo je pet članova a po Zakonu ih je trebalo biti sedam". No, i novo Upravno vijeće također donosi odluke premda još nije konstituirano.

U zaključcima inspekcije kaže se da optužbe za nadriliječništvo nisu potvrđene "jer je uvidom u dokumentaciju utvrđeno da je nutricionistica na zahtjev liječnika samo provodila nutricionistička savjetovanja te mjerenja koja su u njezinoj domeni, a nalaz bi potom bio proslijeđen liječniku koji je to i tražio". Sve to rađeno je u dogovoru i koordinirano s kontrolorima HZZO-a, piše Jutarnji list

Naime, gradonačelnikova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević izrijekom je bila najavila tužbu za nadriliječništvo u dječjoj bolnici premda su svi 'papiri' govorili suprotno, a što je inspekcija i potvrdila.

Zagrebački HNS zatražio je u nedjelju javnu ispriku zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića jer je, tvrde, govorio neistinu o nalazima inspekcije Ministarstva zdravstva u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene