Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporno poslovanje

Inspekcija će i dalje kažnjavati vozače Ubera, izmjene zakona do kraja rujna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Vlade poručuju kako će se do kraja rujna izmijeniti Zakon o prijevozu u cestovnom prometu i urediti sporna problematika poslovanja Ubera u Hrvatskoj.

Nakon što je ministar prometa Oleg Butković ustvrdio da je poslovanje Ubera u Hrvatskoj nezakonito, saborski zastupnici SDP-a Bojan Glavašević i Peđa Grbin Vladi su uputili upit kako se planira riješiti taj problem.

Pročitajte i ovo Buka oko novog zakona o taksijima (Foto: Dnevnik.hr) - 3 "loše napisan" Taksisti bijesni zbog prijedloga novog zakona, a ministru je prigovorio i vlastiti stranački kolega Slika nije dostupna Potpuna liberalizacija tržišta Prijedlog novog Zakona: Uber će postati legalan, a svi će moći voziti svugdje

Iz Vlade su im poručili kako će se do kraja rujna izmijeniti Zakon o prijevozu u cestovnom prometu i urediti spornu problematiku.

"Vozači partneri Ubera koji obavljaju prijevoz koristeći Uber aplikaciju, nemaju licenciju djelatnosti koja bi im dopuštala obavljanje unutarnjeg prijevoza putnika u cestovnom prometu sukladno Zakona o prijevozu u cestovnom prometu. Iz tog razloga Inspekcija cestovnog prometa je vozačima partnerima Ubera izricala prekršajen kazne za prijevoz putnika bez odgovarajuće licencije te upravne mjere isključenja vozila iz prometa i privremene zabrane obavljanja djelatnosti", poručuju iz Vlade.

Iz Vlade je najavljeno kako će se do kraja rujna izmijeniti Zakon o prijevozu u cestovnom prometu i urediti spornu problematiku. Za to će vrijeme inspekcija i dalje kažnjavati vozače Ubera. Cijeli odgovor pročitajte u nastavku:

25 - 18 b by Anonymous vLUGzr on Scribd

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene