Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Zagrebu, Puli i Dubrovniku

Taksisti prosvjeduju, ali putnici se ne žale: Evo koliko će vas u jeku sezone koštati taksi, a koliko Uber

Taksi vozila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr)
Taksi vozila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Taksi vozila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Taksi vozila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Cijene taksi usluga u Puli (Foto: Dnevnik.hr) Cijene taksi usluga u Puli (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Cijene taksi usluga u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Cijene taksi usluga u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Cijene taksi usluga u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
U jeku turističke sezone u Puli je došlo do prosvjeda taksista. Oni se bune zbog novog zakona o prometu i dolaska konkurencije. S druge strane, putnici se ne žale jer je dolazak konkurencije njima donio mogućnost izbora i niže cijene.

Trube gradskih taksista odjekivale su u petak pulskim ulicama protiv novog zakona o prometu i dolaska konkurencije. Prosvjedna kolona samo je kratko prošla gradom kako ne bi stvorili probleme turistima.

Pročitajte i ovo Buka oko novog zakona o taksijima (Foto: Dnevnik.hr) - 3 "loše napisan" Taksisti bijesni zbog prijedloga novog zakona, a ministru je prigovorio i vlastiti stranački kolega Slika nije dostupna Potpuna liberalizacija tržišta Prijedlog novog Zakona: Uber će postati legalan, a svi će moći voziti svugdje

Gradski taksisti start naplaćuju 15 kuna, a vožnju 10 i 12 kuna po kilometru. Za putnike se bore s Cammeom, čiji je start šest kuna, kao i svaki kilometar. Tu je još i Uber, koji start naplaćuje šest kuna te pet kuna za svaki kilometar.

Taksi vozila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Cijene taksi usluga u Puli (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

"Ne možemo se boriti s konkurencijom. Ne toliko s cijenama, koliko sa količinom posla jer ga ima isto ako ne i manje nego prošle godine", rekao je Marijo Crnković, pulski taksist.

U Zagrebu je stanje kao i u Puli. Ondje taksisti Radio taxija preživljavaju uz start od 10 kuna i šest kuna po kilometru. Eko taxi start naplaćuje osam kuna i 80 lipa, a kilometar je također šest kuna. Cammeov je start šest kuna kao i svaki kilometar. Isto toliko stoji Uberov start dok je vožnja 3,6 kuna po kilometru.

Taksi vozila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Cijene taksi usluga u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

U jednom od najskupljih hrvatskih gradova, barem kada je u pitanju sezona, i cijene taksija su nešto više. Dubrovački taksisti u prosjeku start naplaćuju oko 29 kuna, a kilometar devet kuna. Konkurenciju im predstavlja Eko taxi, čiji je start 10, a kilometar šest kuna. Uberov start je 11, a kilometar 6,5 kuna.

Taksi vozila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Cijene taksi usluga u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

"Imamo jednu ulicu u prstenu oko grada u koju treba smjestit više od tisuću taksi prijevoznika", rekao je Miše Milosavić iz Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik.

Dolazak konkurencije u Hrvatsku taksistima je stvorio probleme, no putnicima je ipak donio mogućnost izbora i niže cijene.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene