U jeku turističke sezone u Puli je došlo do prosvjeda taksista. Oni se bune zbog novog zakona o prometu i dolaska konkurencije. S druge strane, putnici se ne žale jer je dolazak konkurencije njima donio mogućnost izbora i niže cijene.

Galerija Taksi vozila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Cijene taksi usluga u Puli (Foto: Dnevnik.hr) Cijene taksi usluga u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) +0 Cijene taksi usluga u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr)

Trube gradskih taksista odjekivale su u petak pulskim ulicama protiv novog zakona o prometu i dolaska konkurencije. Prosvjedna kolona samo je kratko prošla gradom kako ne bi stvorili probleme turistima.

Vezani članci Taksi (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Prijedlog novog Zakona: Uber će postati legalan, a svi će moći voziti svugdje Slika nije dostupna U Uberu zabrinuti: "Povećan broj napada na naše vozače diljem Hrvatske"

Gradski taksisti start naplaćuju 15 kuna, a vožnju 10 i 12 kuna po kilometru. Za putnike se bore s Cammeom, čiji je start šest kuna, kao i svaki kilometar. Tu je još i Uber, koji start naplaćuje šest kuna te pet kuna za svaki kilometar.

Taksi vozila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Cijene taksi usluga u Puli (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

"Ne možemo se boriti s konkurencijom. Ne toliko s cijenama, koliko sa količinom posla jer ga ima isto ako ne i manje nego prošle godine", rekao je Marijo Crnković, pulski taksist.

U Zagrebu je stanje kao i u Puli. Ondje taksisti Radio taxija preživljavaju uz start od 10 kuna i šest kuna po kilometru. Eko taxi start naplaćuje osam kuna i 80 lipa, a kilometar je također šest kuna. Cammeov je start šest kuna kao i svaki kilometar. Isto toliko stoji Uberov start dok je vožnja 3,6 kuna po kilometru.

Taksi vozila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Cijene taksi usluga u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

U jednom od najskupljih hrvatskih gradova, barem kada je u pitanju sezona, i cijene taksija su nešto više. Dubrovački taksisti u prosjeku start naplaćuju oko 29 kuna, a kilometar devet kuna. Konkurenciju im predstavlja Eko taxi, čiji je start 10, a kilometar šest kuna. Uberov start je 11, a kilometar 6,5 kuna.

Taksi vozila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Cijene taksi usluga u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

"Imamo jednu ulicu u prstenu oko grada u koju treba smjestit više od tisuću taksi prijevoznika", rekao je Miše Milosavić iz Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik.

Dolazak konkurencije u Hrvatsku taksistima je stvorio probleme, no putnicima je ipak donio mogućnost izbora i niže cijene.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju