Svi zainteresirani posjetitelji imat će priliku tijekom dva dana upoznati čari i vještine ronjenja te besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom na glavnom gradskom trgu u Općini Plitvička Jezera.

Galerija


Povodom proslave 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, Općina Plitvička Jezera odlučila je ove godine za svoje sugrađane i posjetitelje 1. i 2. svibnja 2017. godine ponuditi nesvakidašnju, jedinstvenu i inovativnu manifestaciju Pogled u plavo.

Pogled u plavo, koji već sedmu godinu za redom neumorno radi na promociji Hrvatske kroz ronjenje, promociji hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti, dolazi u Općinu Plitvička Jezera, a originalnost i inovativnost ovog projekta od velikog je značaja za cjelokupnu turističku ponudu područja na kojem se realizira.

U suradnji s Turističkom zajednicom Općine Plitvička Jezera i Općinom Plitvička Jezera kroz projekt Pogled u plavo svi zainteresirani posjetitelji manifestacije imat će priliku tijekom dva dana upoznati čari i vještine ronjenja te besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom na glavnom gradskom trgu u Općini Plitvička Jezera 1. svibnja 2017. godine od 10:00 do 22:00 dok se besplatna probna ronjenja nastavljaju i 2. svibnja 2017. god. od 10:00 do 17:00.

U večernjim satima 1. svibnja 2017.god. s početkom u 21:00, 22:00 i 23:00 posjetitelji će imati priliku roniti uz muziku i rasvjetu uz atraktivni laser show i uživati u scenografiji igre svjetala koja osvijetli bazen i manifestaciju digne na još jedan viši nivo.

Na svoj već prepoznatljiv način u montažnom bazenu projekta Pogled u plavo promjera 10 m i dubine 1 m za sigurnost svih ronioca početnika pobrinut će se ronioci i instruktori ronilačkog kluba DPS Zagreb i ronioci Nemo Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama.

Oni koji još nisu upoznali ljepote i vještine ronjenja s ronilačkom opremom imati će priliku napokon zaroniti i na unutarnjim stranicama bazena pogledati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na stranicama www.pogleduplavo.hr službene stranice projekta te naših medijskih pokrovitelja Narodnog radija (www.narodni.hr), SCUBALife magazina i web stranicama www.scubalife.hr.