Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INGRA ODUSTALA

CIOS I REOMA podnijeli zahtjev za ovrhom Zagrebačkog holdinga: "Razumljivo da nisu imali vremena, kad ih je Juričan vodio kod zastupnice Benčić"

Tvrtka Reoma podnijela je zahtjev za ovrhom Zagrebačkog holdinga. Potražuju 14 milijuna kuna. Ovrhu je pokrenuo i CIOS zbog duga od 11 milijuna kuna. Ingra je pak priopćila kako neće ovršiti Holding.

CIOS je podnio zahtjev za ovrhom Zagrebačkog holdinga. Potražuju više od 11 milijuna kuna. Kažu da su u rujnu poslali dopis o iznosu dugovanja te da su im ponudili mogućnost obročnog plaćanja, no da nisu dobili odgovor. Ovrhu su podnijeli jer Gradska uprava, kako tvrde, izbjegava bilo kakvu pisanu komunikaciju.

"Kako je nedvojbeno da Gradska Uprava i Uprava Zagrebačkog holdinga izbjegavaju i najmanju pisanu komunikaciju, kakva je uobičajena u poslovnom svijetu, donijeli smo odluku da, s ciljem zaštite interesa članica Grupe, pokrenemo ovrhu.

Ukupna potraživanja tvrtke CE-ZA-R d.o.o. na današnji dan iznose 11.307.372 kn bez obračunatih kamata, dok dospjela potraživanja iznose 8.492.384 kn (također bez obračunatih kamata), na koji iznos je danas putem odvjetničkog ureda i pokrenuta ovrha.

Konačno, jedini zaključak koji možemo izvesti iz ovakvog postupanja Gradske uprave, kako bivše, tako i sadašnje Uprave Zagrebačkog holdinga, jest taj da smo se očito obraćali na krivu adresu. Naime, iz priopćenja bivšeg člana Uprave Zagrebačkog holdinga gospodina Ante Samodola proizlazi da za odgovore na naše dopise i ponude - očito nisu imali vremena, što je i razumljivo s obzirom da ih je 'gradonačelnik svemira' Dario Juričan, poznat po želji da postane Milan Bandić – gradonačelnik, vodio na sastanke kod uvažene saborske zastupnice Sandre Benčić", naveo je CIOS u priopćenju. 

Ovrha Reome 

I tvrtka Reoma podnijela je zahtjev za ovrhom Zagrebačkog holdinga. Oni pak potražuju 14 milijuna kuna.

"Ovim Vam putem potvrđujemo da je trgovačko društvo REOMA Grupa, nakon brojnih bezuspješnih pokušaja mirnog rješavanja predmetnog spora koji datiraju od dana 21. 6. 2021., podnijelo Prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave protiv dužnika, trgovačkog društva Zagrebački Holding dana 8. 10. 2021", priopćili su iz Reoma Grupe.

Dodaju kako je ukupni iznos dospjelih, a neplaćenih obveza Zagrebačkog Holdinga prema njima i koji je predmet ovrhe iznosi 14.055.648,97 kuna. Od toga se 10.638.853,97 kuna odnosi na uslugu preuzimanja i daljnje obrade glomaznog otpada i otpadne plastike (PODRUŽNICA ČISTOĆA), a iznos od 3.416.795,00 kuna odnosi se na uslugu preuzimanja i daljnje obrade ostalog otpada koji nije biorazgradiv (PODRUŽNICA GRADSKA GROBLJA).

U REOMA Grupi napominju kako Holding s plaćanjem obveza kasni u rasponu od 30 do 90 dana te da su od 21. lipnja Upravi Holdinga i stručnim službama poslali više od 50 zamolbi radi dogovora o načinu i planu podmirenja dospjelih obveza te da su na njih dobili samo jedan odgovor.

Napominju kako zbog Holdingova duga imaju problema s likvidnošću, ispunjavanjem obveza prema poslovnim partnerima, bankama, leasing društvima i radnicima.

Kažu da su probleme pokušali premostiti putem faktoringa - financiranja prodajom potraživanja prema Holdingu, ali da faktoring društva odbijaju navedeni način financiranja zbog prevelikog rizika naplate od Holdinga. Poručuju da će unatoč svemu nastaviti "savjesno i odgovorno ispunjavati sve svoje obveze prema Holdingu".

Ingra neće ovršiti Holding 

I Ingra se oglasila oko moguće ovrhe nad Zagrebačkim holdingom. Kažu da to neće učiniti. Spremni su na dogovor o dinamici otplate dugovanja. 

"INGRA, tj. naše povezano društvo Lanište d.o.o. do daljnjega neće ići u smjeru postupaka prisilne naplate putem ovrhe kao niti u smjeru raskida ugovora na štetu zakupnika", priopćili su. 

"INGRA je kompanija koja već 66 godina posluje po cijelom svijetu, ali uvijek iz svog sjedišta u Zagrebu. Već 66 godina dijelimo sudbinu našeg Grada i tijekom tog razdoblja smo zajednički prošli uspone i padove.

Samim time imamo puno razumijevanje za trenutnu financijsku situaciju i posljednja stvar koju želimo napraviti jest biti grobarom gradskog proračuna.

INGRA je, kao što smo već više puta navodili, spremna na dogovor o dinamici otplate dugovanja, vodeći računa o interesima kompanije, ali isto tako svjesna i okolnosti u kojima se svi skupa nalazimo", navode u priopćenju. 

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene