Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Auro Domus

Inflacija ubrzano smanjuje vrijednost novca. Kako zaštititi ušteđevinu?

PR
PR Foto: PR
Kod investiranja u zlato važno je naći pravog partnera.

Udar na standard građana Hrvatske sve je veći. Inflacija galopira svjetskim gospodarstvima pa ni hrvatsko nije izuzeto. Svakim danom poskupljuju goriva i plin, struja, roba široke potrošnje, hrana…

Inflacija ubrzava i obara rekorde. Snažan mjesečni rast proizvođačkih cijena od čak 16% ubrzava i uzlet potrošačkih cijena. Državni zavod za statistiku je objavio da inflacija na godišnjoj razini iznosi već 5.5 posto što je najveći rast u zadnjih 14 godina! To su izuzetno zabrinjavajuće razine jer kada jednom cijene narastu, vrlo ih je teško sniziti.

Inflacija smanjuje kupovnu moć novca. Za istu količinu novca može se kupiti sve manje hrane, goriva, i drugih svakodnevnih potrepština. To vrijedi i inače, u inflatorno mirnijim razdobljima, a osobito je izraženo u ovako drastičnim okolnostima poskupljenja roba i usluga.

Ne gledajte kako se vaša ušteđevina topi – investirajte je u zlato

Građani koji imaju gotovinu odnosno novac u banci odnosno oni koji ga drže ”u čarapi“ kod kuće najviše su pogođeni inflacijom. Kamate na oročenu štednju u bankama su skoro nepostojeće, a uz to, na njih se plaća porez. Kao i na profite nastale ulaganjem u investicijske fondove i dionice. Uostalom, stopa inflacije daleko nadmašuje štedne kamatne stope. Što onda učiniti sa svojom mukotrpno stečenom štednjom?

Isplativa štednja ipak je moguća. Najbolju zaštitu imovine od pada vrijednosti protekom vremena predstavlja zlato. Ulaganje u investicijsko zlato puno je isplativije od čuvanja novca u banci ili kod kuće. Naime, u zadnjih par desetljeća cijena zlata povećavala se po prosječnoj stopi od preko 8% godišnje. Takvo povećanje vrijednosti nadomješta negativne učinke inflacije kroz vrijeme. Kupovina zlatnih poluga, pločica i zlatnika, kao i prihod od njihove prodaje nisu oporezivi. Za razliku od drugih investicijskih varijanti poput dionica, štednje ili ulaganja u nekretnine. Također, zlato je vrlo likvidno – po potrebi ga vrlo brzo možete prodati za gotovinu.

Zbog svojih karakteristika, njegove prošlosti i na njoj utemeljenih očekivanja u budućnosti zlato je odličan čuvar vrijednosti imovine. Potražnja za ovim plemenitim metalom sve je veća i sve je više onih koji ulaganjem u zlato mudro diverzificiraju svoju imovinu.

U zlato se može ulagati na više načina a ponajboljom se opcijom smatra kupovina fizičkog zlata. Ova je vrsta ulaganja dostupna velikom broju građana, a ne samo velikim ulagačima. U ponudi na tržištu se nalazi izuzetno širok raspon proizvoda – od pločica od 1 grama, preko popularnih zlatnika, do poluga težine 1 kilogram.

Auro Domus – Vaš partner za zlato

Kod investiranja u zlato važno je naći pravog partnera. Auro Domus je najveća tvrtka u trgovanju plemenitim metalima u Hrvatskoj, temeljena na stogodišnjoj tradiciji vezanoj uz zlato. U širokoj mreži poslovnica diljem Hrvatske možete nabaviti investicijsko zlato ili zamijeniti vaše staro zlato za neki od investicijskih proizvoda. Proces kupovine je maksimalno pojednostavljen. Kako u poslovnicama, tako i putem web shopa u kojem možete kupovati iz udobnosti Vašeg doma.

PR PR Foto: PR

Auro Domus garantira najbolju cijenu i brzu isporuku - većina je proizvoda isporučiva kroz 24 sata.

Na besplatnom broju telefona 0800/7372 zatražite savjet i saznajte sve što Vas zanima o kupnji zlata.

Ulažite mudro – ulažite u zlato!

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene