Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisali sporazum

Indija i Rusija osnažuju vojnu suradnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indija i Rusija u subotu su objavili da će zajednički ulagati u proizvodnju helikoptera u Indiji, a ta će zemlja od svog bivšeg saveznika iz razdoblja Hladnog rata također kupiti raketne sustave zemlja-zrak, izvješćuje Reuters ističući da dvije zemlje rade na jačanju vojne suradnje.

Ruski predsjednik Vladimir Putin i indijski premijer Narendra Modi potpisali su sporazume na području vojne suradnje u Goi, na sastanku čelnika Skupine zemalja u razvoju (BRICS) čije su članice Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz" Vladimir Putin Nevjerojatno Pogledajte koga je Rusija dodala na popis ekstremističkih i terorističkih organizacija

Dvije zemlje zajednički će sudjelovati u proizvodnji najmanje 200 helikoptera Kamov, koji su se pokazali neophodni za indijske oružane snage. Dio je to plana premijera Modija da u zemlji izgradi industrijsku vojnu bazu.

Raketni sustavi zemlja-zrak S-400 namijenjeni su jačanju indijskih obrambenih snaga uzduž granice s Kinom i Pakistanom, pojasnili su indijski vojni dužnosnici. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene