Premijer Andrej Plenković danas se tijekom posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji obišao Makarsku gdje se susreo s gradonačelnikom Jurom Brkanom. Tom se prilikom dogodio incident kad je je Brkan jednog građana nazvao luđakom.


Dok su premijer i gradonačelnik davali izjave jedan od okupljenih počeo je negodovati zbog HDZ-ove politike u gradu te je izravno prozvao Plenkovića, a potom kazao: "Je li Brkanu, hoćeš li još raspodavati gradsku imovinu".

Vezani članci Hrvoje Krešić Što se događalo iza zatvorenih vrata tijekom razgovora Plenkovića i Hrvoj-Šipek? "Nismo dobili prepisku" Andrej Plenković Plenković najavio izmjene zakona: "Roditelji njegovatelji nakon smrti djeteta dobivat će naknadu 10 mjeseci"

Gradonačelnik je potom kazao kako "luđaka uvijek ima, to je kritika na nivou za psihijatrijsko promatranje. Trebalo bi pitati njegove doktore".

Novinari su pitali gradonačelnika o kritikama da se devastira pomorsko dobro.

"Udruga Osejava je nezavisna lista koja je osnovana za izbore. Koristi svoju agendu. Imaju pravo pitati, ali trebaju to adresirati na onoga tko je dao koncesiju. Ako postoji prekršaj, sve treba ići po zakonu", rekao je Brkan.

Goran Vranješ, kojeg je gradonačelnik nazvao luđakom, poručio je kako će, ako treba, protiv njega podnijeti i kaznenu prijavu

"Htio sam poručiti da se pobrine za Makarsku, a ne samo za sebe. Devastirali su dio plaže. Želio sam vidjeti hoće li se očitovati jer to nije učinio već 15 dana. Za njegov rječnik treba se možda i odgovarati, postoje insititucije... Podignut ću kaznenu prijavu, nije ni to problem“, rekao je. 

Podsjetino, Makarani su se pobunili zbog projekta nasipavanja prirodnih plaža velikom količinom zemlje i kamenja, a gradonačelnik je poručio kako ne planira zaustavljati radove. 

"Riječ je o prosvjedima čiji je isključivi motiv skupljanje političkih poena uoči lokalnih izbora (…) Neću zaustavljati razvojne projekte koji sukladno svim zakonskim propisima sa sobom donose 220 novih radnih mjesta", napisao je Brkan koji je danas ustvrdio kako inspekcija nije ustanovila devastaciju obale. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju