Krlia 'Oluje' izveli su spektakularne manevre na nebu nad Zagrebom.


Akrobatska grupa 'Krila Oluje' sudjelovala je u mimohodu povodom Dana pobjede. Sve oči dvadesetak su minuta bile su uprte u nove momke iz 'Krila Oluje' koji su na impresivan način pokazali ZAHTJEVNE akrobatske manevre.

Vezani članci Slika nije dostupna Thompson predvodio kolonu bajkera u Kninu Slika nije dostupna Gotovina u Kninu: Ponosan sam i sretan

Tijekom izvođenja programa lete na međusobnoj udaljenosti manjoj od dva metra brzinom do 550 kilometara na sat, a opterećenje kojima su piloti izloženi u pojedinim elementima kreće se od -2.5 G do +6.5 G.

'Krila Oluje' oduševila fotkama: Ovako to izgleda iz njihove perspektive

Podsjetimo, 'Krila Oluje' prvi put su predstavljena javnosti 5. kolovoza 2005. na proslavi 10. obljetnice vojno-redarstvene operacije 'Oluje' u Kninu. Od tada su nastupila 107 puta, 66 puta u Hrvatskoj i 41 put u inozemstvu: u Rumunjskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Belgiji, Italiji, Turskoj, Poljskoj, Danskoj i Švicarskoj.

Sudjelovali su na najpoznatijim svjetskim aeromitinzima i manifestacijama i dobili mnoge nagrade i priznanja. Tako su za najbolji nastup nagrađeni na međunarodnim aeromitinzima CIAF u Češkoj i RDAF u Danskoj 2012. godine te ponovno na međunarodnom aeromitingu CIAF u Češkoj 2014. godine. Veliku plaketu HRZ i PZO te pohvalu načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske dobili su 2010., a 2013. dodijeljena im je Nagrada grada Zadra. Uključujući sadašnji letački sastav, u Krilima 'Oluje' dosad je letjelo 14 pilota.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook