Krlia 'Oluje' izveli su spektakularne manevre na nebu nad Zagrebom.


Akrobatska grupa 'Krila Oluje' sudjelovala je u mimohodu povodom Dana pobjede. Sve oči dvadesetak su minuta bile su uprte u nove momke iz 'Krila Oluje' koji su na impresivan način pokazali ZAHTJEVNE akrobatske manevre.

Vezani članci Slika nije dostupna Thompson predvodio kolonu bajkera u Kninu Slika nije dostupna ZBOG NJE SMO PUSTILI SUZU 'Ne želim karijeru, pjevanje mi je samo hobi'

Tijekom izvođenja programa lete na međusobnoj udaljenosti manjoj od dva metra brzinom do 550 kilometara na sat, a opterećenje kojima su piloti izloženi u pojedinim elementima kreće se od -2.5 G do +6.5 G.

'Krila Oluje' oduševila fotkama: Ovako to izgleda iz njihove perspektive

Podsjetimo, 'Krila Oluje' prvi put su predstavljena javnosti 5. kolovoza 2005. na proslavi 10. obljetnice vojno-redarstvene operacije 'Oluje' u Kninu. Od tada su nastupila 107 puta, 66 puta u Hrvatskoj i 41 put u inozemstvu: u Rumunjskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Belgiji, Italiji, Turskoj, Poljskoj, Danskoj i Švicarskoj.

Sudjelovali su na najpoznatijim svjetskim aeromitinzima i manifestacijama i dobili mnoge nagrade i priznanja. Tako su za najbolji nastup nagrađeni na međunarodnim aeromitinzima CIAF u Češkoj i RDAF u Danskoj 2012. godine te ponovno na međunarodnom aeromitingu CIAF u Češkoj 2014. godine. Veliku plaketu HRZ i PZO te pohvalu načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske dobili su 2010., a 2013. dodijeljena im je Nagrada grada Zadra. Uključujući sadašnji letački sastav, u Krilima 'Oluje' dosad je letjelo 14 pilota.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook