Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povjerenstvo i ekspertiza

I strani stručnjaci istražuju pucanje nasipa u Rajevom Selu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica hrvatskih i pet inozemnih stručnjaka do 30. lipnja trebaju dostaviti ekspertizu o pucanju nasipa u Rajevom Selu.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina imenovao je Stručno povjerenstvo za izradu ekspertize proboja nasipa kod Rajevog Sela, a Koordinator Povjerenstva je Dražen Kurečić, pomoćnik ministra za vodno gospodarstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Utvrdilo istražno povjerenstvo VIDEO Pogledajte kako je došlo do puknuća nasipa kod Rajeva sela Slika nije dostupna Ne puštaju ih u selo VIDEO Bijesni mještani Jakovini: 'Ministre, jesi li mi nahranio svinje?'

Rok za izradu i dostavu ekspertize je 30. lipnja, priopćeno je danas iz Ministarstva poljoprivrede.

U sedmočlanom Stručnom povjerenstvu su dvojica hrvatskih i petorica međunarodnih stručnjaka.

Od domaćih stručnjaka - dr. Goran Gjetvaj, pročelnik Katedre za temeljnu hidrotehniku zagrebačkog Građevinskog fakulteta, i dr. Franjo Verić, profesor u mirovini zagrebačkog Građevinskog fakulteta.

'Trebat će jako puno volje da se ljudima omogući normalan život'

Od međunarodnih stručnjaka u Povjerenstvu su dr. Laszlo Nagy, predstojnik Zavoda za geotehniku Građevinskog fakulteta Tehničkog sveučilišta u Budimpešti (Mađarska); dr. Janko Logar s Katedre za mehaniku tla s laboratorijem Fakulteta za građevinarstvo i geodeziju Sveučilišta u Ljubljani (Slovenija); dr. Jens Christian Refsgaard s Odjela za hidrologiju Geološkog instituta Danske i Grenlanda (Danska); m.sc. Per Sorensen, voditelj obalnih istraživanja u Danskom obalnom centru( Danska); te m.sc. Klaas-Jan Douben, specijalist hidrauličar, Brabantsedelta, Breda (Nizozemska). (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene