Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši logoraši s Jadrankom Kosor

'Imali smo spiskove od 1992., smatrali smo ih bezvrijednima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici hrvatskih branitelja dali su podršku hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor.

U sklopu posjete premijerki Kosor, predstavnici udruga hrvatskih branitelja logoraša predali su joj zahvalnicu za sve što je učinila dok je bila na čelu Ministarstva branitelja.

Pročitajte i ovo Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja Ogradili se Ministar branitelja odgovorio vukovarskom gradonačelniku: "Nije mi jasno što se to dogodilo ove godine" Proslava 32. obljetnice borbe za Vukovar - 1 Sjećanje i pijetet Slavna i tragična prošlost Vukovara se ne zaboravlja: Ponos je opet ispunio grad na Dunavu

Logoraši su razočarani izjavom srbijanske ministrice pravde Snežane Malović o monitoringu slučaja Purde.

>> Sud BiH odbio zahtjev za Purdino puštanje na slobodu

>> Najmanje 21 zarobljenik ubijen u logorima u Srbiji

'Nije nas razočarala izjava našeg ministra Bošnjakovića o tome kako svi hrvatski branitelji koji su bili u logorima mogu biti procesuirani. Razočarala nas je izjava srbijanske ministrice Malović koja je rekla da će Srbija nadgledavati slučajeve koji bi se vodili na hrvatskim sudovima', rekao je Petar Gojun, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora. Gojun je dodao kako više vjeruje hrvatskom ministri nego njegovoj srbijanskoj kolegici.

Gojun je rekao kako su srbijanski spiskovi već duže vremena poznati. 'Mi imamo te spiskove od 1992. godine. Do sada smo ih smatrali bezvrijednima, ali se pokazalo kako oni to nisu. Ispalo je da su oni ozbiljna prijetnja nama braniteljima koji su bili u logorima', istaknuo je Gojun.

Predstavnik hrvatskih branitelja-logoraša komentirao je i slučaj Tihomira Purde biti osuđen. 'Kao njegov suborac znam da nikakav zločin nije počinio i ne vjerujem da će se podignuti optužnica', zaključio je Gojun. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene