Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedostaje novca

Imaju li ministarstva potrebne milijune za isplatu plaća?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvu unutarnjih poslova, obrane, ali i drugim ministarstvima, nedostaju milijunski iznosi za isplate plaća.

Potrebne su dodatne uštede. No Vlada danas smiruje paniku tvrdeći kako nije upitna isplata plaća ni za jedno ministarstvo.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Policiji nedostaje novca, priznao je to i sam ministar unutranjih poslova. Ipak kaže, plaće se moraju isplatiti.

>> Vlada našla kako spriječiti svrstavanje nevladinih udruga u političke tabore

'Isplaćujući plaće u situaciji u kojoj nismo bili u mogućnosti provesti zakonske izmjene, jednako tako podmirujući sve one obveze, koje su nam ostavljene, naravno da vam se dogodi situacija da morate raditi dodatne uštede, ali pregovori postoje oko toga s ministarstvom financija', rekao je Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova.

Kad bude prilike, dodaje ministar, treba se napraviti reorganizacija. Već je napravljen iskorak kad je u pitanju beneficirani radni staž.

'Ja, kao ministar, sam obećao da će policajci, koji zaista rade u otežanim uvjetima imati beneficirani radni staž i to je ono što smo već napravili', dodaje Ostojić. Osamdeset posto proračuna ministarstva ide upravo na plaće, stoga se manje ulaže u opremu. Gdje bi se uopće moglo rezati, ne vidi ni sindikat.

'Gdje se može uštedjeti u policiji? Nigdje. Definitivno ne, a Sindikat policije Hrvatske sigurno neće dopustiti da se policijskim službenicima skidaju ili umanjuju beneficije', rekao je Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije.

Plaće se ne mogu smanjivati i jer je prije nekoliko dana potpisan kolektivni ugovor, a sindikat napominje kako je svima poznato da policija i puni državni proračun.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene