Ikea povlači šalice
Ikea povlači šalice Foto: IKEA

Putna šalica može sadržavati razine dibutil ftalata (DBP) iznad dozvoljenih granica. Kako je IKEA prije mnogo godina odlučila zabraniti uporabu ftalata u proizvodima koji dolaze u kontakt s hranom, zaustavila je prodaju putne šalice do završetka istrage. Pozivaju kupce da vrate šalice u robnu kuću, a dokaz o kupnji ili račun nije potreban.


IKEA poziva sve kupce koji imaju Troligtvis putnu šalicu s oznakom "Made in India" (Proizvedeno u Indiji) da je prestanu koristiti. Nedavna izvješća o ispitivanju pokazuju da proizvod može sadržavati razine određenih kemikalija koje prelaze dozvoljene granice. Stoga IKEA poziva kupce koji imaju putnu šalicu da proizvod vrate u bilo koju robnu kuću IKEA uz puni povrat novca.

Vezani članci Ikea (Foto:Frank Duenzl/DPA/PIXSELL) Promjene u Ikei: Obustavljaju prodaju niza proizvoda, s polica će nestati u roku od dvije godine IKEA-ino plinsko kuhalište (Foto: IKEA) IKEA poslala važnu obavijest: Ako imate ovo plinsko kuhalište, odmah nam se javite

IKEA vrlo ozbiljno shvaća sigurnost proizvoda. Sve vrste IKEA proizvoda kontinuirano se ispituju i moraju biti u skladu s primjenjivim normama i zakonodavstvom, kao i našim vlastitim IKEA zahtjevima. IKEA je nedavno zaprimila izvješća o ispitivanjima koja pokazuju da putna šalica može sadržavati razine dibutil-ftalata (DBP) iznad dozvoljenih granica. IKEA je prije mnogo godina odlučila zabraniti uporabu ftalata u proizvodima koji dolaze u kontakt s hranom te je zbog toga zaustavila prodaju putne šalice dok cijeli proces istrage ne bude okončan. Dosadašnje analize pokazale su da su sporne putne šalice s oznakom "Made in India" (Proizvedeno u Indiji).

Troligtvis putna šalica prodaje se od listopada 2019. IKEA poziva kupce koji posjeduju putnu šalicu s oznakom "Made in India" (Proizvedeno u Indiji) da je vrate u bilo koju IKEA robnu kuću uz puni povrat plaćenog iznosa. Nije potreban dokaz o kupnji niti račun.