Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija Igora Dragovana

'Mislim da premijer nije vršio pritisak na policiju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Igor Dragovan (SDP) uvjeren je kako navodne optužbe bivšeg ministra financija Slavka Linića da je premijer Zoran Milanović pokušao stopirati istragu protiv bivše šefice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec nisu istinite te smatra kako nema potrebe da Odbor o tome raspravlja.

HDZ-ovi zastupnici u sabornici su upozorili da je portal "direktno.hr" objavio tekst u kojem u cijelosti prenosi navodni Linićev iskaz USKOK-ovim istražiteljima te zatražili da se Saboru obrati premijer i objasni situaciju.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević slučajno?!?! Bivši Milanovićev ministar i prvi na SDP-ovoj listi pio kavu s USKOK-ovim optuženikom, HDZ se oglasio ironičnom porukom Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

"Ono što govori HDZ, to je njihovo pravo. Ja tu ne vidim nikakav problem. Mislim da predsjednik Vlade nije vršio nikakav pritisak na bilo kakve institucije, a sve će se pokazati u istrazi, što se tiče aktualnih slučajeva u kojima je, između ostaloga, i to navodno svjedočenje izašlo u javnost", komentirao je Dragovan novinarima.

Ocijenio je da saborski Odbor nema ništa sa slučajevima koji se vode neovisno o Saboru, a podsjetio je da je Odbor ranije reagirao na predstavku kojom je Linić Milanovića prozvao da je zlouporabio državni aparat kako bi se s njim obračunao.

Tražio dolazak Milanovića u Sabor: 'Ne radi se o Kim Jong-unu, ali nismo daleko od njega'

Kazao je kako optužbe koje prenosi "direktno.hr" ne može komentirati.

"Postoji neki slučaj koji je u obradi, u kojem je, ako je to istina, Linić dao iskaz kao i mnogi drugi. S druge strane, postali smo toliko otvoreni da sve stvari izlaze po različitim portalima i po različitim medijima i sad više ne znam što je istina, što nije istina, je li nešto podmetačina ili nije. Mislim da je ovo samo napuhavanje stvari, da od toga ne treba praviti veliku buku", rekao je Dragovan.

Dodao je da Odbor, u okviru svojih nadležnosti, može samo ozbiljno upozoriti na curenje informacija, ali da su druge institucije, poput USKOK-a i policije, odgovorne za zatvaranje tih kanala.

"Ne može se Odbor baviti stvarima za koje su odgovorni neki drugi", poručio je Dragovan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene