Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koaliciji IDS-a i HNS-a na idućim lokalnim izborima za Županijsku skupštinu danas se pridružio i Savez zelenih, koji je podupro IDS-ova kandidata za istarskog župana Valtera Flegu.


Sporazum o suradnji potpisali su glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon, predsjednik istarskoga HNS-a Veljko Ivančić te predsjednica Županijske organizacije Zelenih Gordana Ferenčić.

Vezani članci Oleg Butković Butković zadovoljan obnovom vinkovačke ulice vrijedne 20 milijuna kuna: ''Radovi idu svome kraju'' Valter Flego (Foto: Dusko Marusic /PIXSELL) Nakon Jakovčića još jedan istarski župan ide u Bruxelles: Doznajemo tko će zamijeniti Valtera Flegu

Flego je izrazio zadovoljstvo što je i Savez zelenih prihvatio konkretne ideje i točke njegova predizbornog programa koje će zajedno i realizirati.

"Iznimno mi je drago što se naša koalicija širi i što je Savez zelenih prihvatio mjere iz Platforme 7x7. Točke na kojima ćemo inzistirati odnose se na ekološki razvoj Istre, eko poljoprivredu, eko turizam i obnovljive izvore energije", poručio je Flego.

>> IDS i HNS potpisali sporazum, nadaju se koaliciji s Talijanskom unijom

Predsjednica Županijske organizacije Zelenih Gordana Ferenčić istaknula je da je ta stranka u Fleginu programu "Platforma 7x7" prepoznala točke bliske njihovim programima.

Vjeruje kako zajedničkim snagama mogu realizirati projekte koji će pridonijeti boljitku života u Istri. Dodala je kako ih je ponajprije povezalo zajedničko razmišljanje o Termoelektrani Plomin 3 s obzirom na to da se sve tri stranke zauzimaju za plin kao energent. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook