Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog nabujalih rijeka i izlijevanja zatvorene su pruge diljem zemlje.


U Slavoniji je zbog izlijevanja rijeke Orljave za promet zatvorena pruga Pleternica – Požega, dok na relaciji Požega – Velika teče redovit željeznički promet, stoji u pripćenju HŽ Infrastrukture.

Vezani članci Vlak naletio na automobil u Zagrebu - 4 Strašna nesreća u Zagrebu: Vlak na pruzi naletio na automobil, jedna osoba poginula Slika nije dostupna FOTO Vlakovi stali u ponoć

Do daljnjeg je zbog odrona tla na kolosijek na tri lokacije za promet zatvorena pruga Karlovac – Kamanje – državna granica.

Zbog poplava je od jučer u 10.05 sati za sav promet do daljnjega zatvorena pruga državna granica – Čakovec – Kotoriba – državna granica, i to između stajališta Macinec i granice sa Slovenijom.

Borba se i danas nastavlja - Nasipi su na nekim područjima popustili i voda je došla do kuća!

Zbog ekstremnih količina kiše te odrona i poplava na terenu su sve dežurne ekipe i dodatno angažirani radnici koji saniraju nastalu štetu te nadziru stanje pruga na kritičnim lokacijama kao što su relacija Mrzlo Polje – Duga Resa na pruzi Zagreb – Rijeka, koridorska pruga Dugo Selo – Novska (Zagreb – Vinkovci) te relacija Novi Marof – Turčin na pruzi Zaprešić – Čakovec.

Pojačana kontrola provodi se na pruzi Zagreb Glavni kolodvor – Sisak – Novska, kako bi se prevenirala moguća oštećenja uzrokovana očekivanim vodenim valom Save i Kupe.

Brzi vlakovi br. 740 (Vinkovci – Zagreb) i 744 (Vinkovci – Zagreb) u dolasku u Zagreb GK kasne 140 odnosno 30 minuta zbog radova na dionici Nova Kapela-Batrina – Staro Petrovo Selo pruge Novska-Vinkovci-državna granica.

Zbog radova na spomenutoj pruzi željeznički promet između kolodvora Nova Gradiška i Okučani, Andrijevci i Garčin te Vinkovci i Ivankovo na pruzi Novska – Tovarnik – državna granica teče jednim kolosijekom te su moguća kašnjenja. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook