Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za ratne zločine

Još jedan ministar ima poruku za pravosuđe: "Potrebno je intenzivirati proces podizanja optužnica"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vukovarsko-srijemskome pograničnom mjestu Tovarniku u srijedu je komemoracijskim skupom "Dan kada je Tovarnik plakao" obilježena 20. godišnjica pokopa 48 žrtava agresije JNA i srpskih paravojnih postrojba na to mjesto 1991.

Tom je prigodom ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved pozvao hrvatsko pravosuđe da procesuira ratne zločince.

Pročitajte i ovo Tomo Medved Svakome se dogodi Ima li nezadovoljnih u HDZ-u? Odgovor Tome Medveda mogao bi vas nasmijati Tomo Medved i Ivana Kopčić - 2 Točkasta koalicija HDZ za parlamentarne izbore najavio točkastu koaliciju, Medved otkrio s kim HDZ sigurno neće razgovarati

"Potrebno je intenzivirati proces podizanja optužnica za teška kaznena djela kao što je učinjeno i za raketiranje Banskih dvora. Pozivam pravosuđe Republike Hrvatske da intenzivira radnje, posebice za ratne zločine poput ovoga u Tovarniku", rekao je Medved, ističući kako je još "puno dokaza, a znaju se i imena počinitelja".

Komemoracijskim skupom Tovarničani su se prisjetili 1998. godine, kada su pokopani posmrtni ostatci 48 njihovih sumještana ekshumiranih iz masovne grobnice u blizini mjesnoga groblja. Među žrtvama ekshumiranima iz masovne grobnice bio je i tovarnički župnik velečasni Ivan Burik.

Tijekom Domovinskog rata ubijeno je i poginulo 72 Tovarničana.

Nakon prigodnog skupa ispred općinske zgrade sudionici su se uputili prema mjesnome groblju, gdje su, uz molitvu, podno spomen-obilježja položili cvijeće i zapalili svijeće. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene