Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravi hit u Rijeci

I to postoji: Tečaj Facebooka za umirovljenike!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tečaj Facebooka hit je među umirovljenicima u Rijeci. Iako se neki od njih prvi put susreću s računalima, nakon samo nekoliko lekcija - već šalju i prve poruke.

Najveći motiv su im djeca i unuci s kojima od sada lakše, brže, ali i mnogo jeftinije mogu komunicirati. Dok je u predavaonici bila gužva u zraku je bio entuzijazam. 'Jednostavno da bih bila u trendu. Edukacija 21. stoljeća', objasnila je Mirjana Glavan zašto je krenula na ovaj tečaj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Počinje isplata Malo dobrih vijesti za umirovljenike: Na račune stiže od 60 do 160 eura Ilustracija javlja HZMO Dobra vijest za dio umirovljenika! Ubrzo na račune sjeda i do 160 eura

'Za prikupljanje informacija, širenje prijateljstva', rekao je Josip Antić. Ali i za održavanje kontakata. S obitelji i prijateljima od sada će i jednostavnije, ali i mnogo jeftinije razgovarati. 'Imam unuke, jedan je u Torinu, jedan u Zagrebu i jedan u Puli', rekao je Robert Jurović. Predavači kažu kako zainteresiranije učenike dugo nisu imali.

'Njih to strašno zanima. Njima je to zabavno, zanimljivo, izazov', rekao je predavač info0rmatike Davor Turkalj. Nekima od polaznika ovo je i prvi susret s računalom. 'Ima situacija da je miš u zraku, gdje je koje slovo, zašto, kako, ali kad se taj prvi dio savlada onda zapravo ide lako', rekao je predavač Davor.

Osim učenja za umirovljenike je važan dio svih tečajeva i druženje. U tome učilištu pomažu partneri. 'Po završetku ovog tečaja naše vrijedne aktivne umirovljenike vodimo na besplatni izlet, a jedan od njih na kraju osvaja i laptop na tomboli', rekla je Petra Begić iz tvrtke Pavletić d.o.o.

Narodno učilište bez ikakvih problema popunjava tečaj za tečajem. 'Rekli su jako smo zadovoljni, ali mi bi još. Htjeli bismo Skype', rekla je ravnateljica Narodnog učilišta u Riejci, Heni Strčić. Na ispunjavanju ove njihove želje već se radi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene