Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kao gost Teme dana Nove TV, Željka Antunović ponovno je na sva politički važna pitanja izbjegavala konkretan odgovor - tako se od nje nije moglo saznati kada će se održati izvanredna izborna konvencija SDP-a, niti hoće li novoizabrani predsjednik SDP-a biti ujedno i kandidat za mjesto šefa buduće Vlade ili su otvorene i druge mogućnosti.


Na pitanje hoće li, sada već bivši predsjednik stranke Račan ostati 'trener s klupe' i novom šefu davati smjernice i pomagati u ključnim odlukama, Antunović je također ostala tajanstvena.

Vezani članci Predsjednik RH Zoran Milanović Predsjednik Milanović objavio filmske plakate i kratko poručio: "Pa ti biraj" Slika nije dostupna SDP-ova konvencija bez disonantnih tonova, inzistiralo se na zajedništvu

Sadašnja zamjenica predsjenika stranke nije željela dati jasan odgovor ni na pitanje kakvo političko vodstvo SDP-a Račan želi; je li riječ o mlađim ljudima ili starijim iskusnijim članovima.

'On želi jedinstven i čvrst SDP, on želi da SDP bude najjača politička snaga u Hrvatskoj. O vodstvu stranke Ivica želi da odluči sam SDP na izvanrednoj konvenciji'.

Željka Antunović objasnila je kako će izgledati biranje novog predsjednika.

'Bez obzira što je konvencija izvanredna, procedura i postupak propisani su statutom. Mogućeg kandidata za mjesto predsjednika SDP-a predlažu članovi SDP-a po određenim propisima', istaknula je.

Na konvenciji će, kao što je već naglašeno, biti izabran budući predsjednik SDP,a članovi stranke odlučiti hoće li izabrani predsjednik ujedno biti i kandidat za premijera. No, kada će se sve to dogoditi, nije željela precizirati.

'SDP će vrlo brzo usaglasiti svoje političke stavove koji su važni jer smo u izbornoj godini, ne smijemo gubiti vrijeme na unutarstranačke izbore, moramo nastaviti raditi ono što smo uspješno počeli', dodaje Antunović.

Antunović je još dodala da Račanova ostavka nije bila njegova politička oporuka, već naprotiv, riječ je o njegovoj zadnjoj aktivnoj političkoj poruci.

'Račanova poruka glasi da je socijaldemokracija najvažnija i da ju treba širiti', završila je Antunović.