Obavijesti Video Pretražite Navigacija

I Janša od nove vlade očekuje rješavanje problema ZERP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Janez Janša izjavio jenakon prvog dijela sastanka članova slovenske vlade s predstavnicima Europske komisije kako očekuje da će hrvatska Vlada odmah nakon početka svojeg djelovanja riješiti problem ZERP-a.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare s potpredsjednicom Europske komisije Margot Wallstroem, Janšu su novinari upitali je li na sastanku bilo riječi i o problemima provedbe hrvatske odluke o Zaštićenom ekološko- ribolovnom pojasa (ZERP) u Jadranu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slovenija pozdravila odluku Sabora, Janša tvrdi kako su uklonjene prepreke za pregovore Slika nije dostupna Slovenija: Ne zna se kad će biti sastanak slovensko-hrvatskog povjerenstva

"To nije bilo u središtu današnjih razgovora. Slovenija podržava stajalište koje je europski povjerenik za proširenje Olli Rehn iznio prije nove godine, a danas ga objasnio. Čekamo da se sastavi nova hrvatska Vlada i da njezini članovi prisegnu u parlamentu, te da ona odmah počne rješavati to pitanje u skladu s obvezama koje je Hrvatska preuzela 2004. godine", izjavio je Janša. 

>> Rehn: Konačno rješenje oko ZERP-a je u rukama nove hrvatske vlade

Na isto pitanje o ZERP-u Wallstroem je odgovorila da je to tema za neki bilateralni sastanak, ali da može reći da se od nove hrvatske Vlade očekuje da će poštivati dogovore. Ona je dodala da očekuje kako će to biti učinjeno "u duhu suradnje koja se očekuje od svih država članica Europske unije i od država kandidatkinja".

"Mislim da će to pitanje biti riješeno", izjavila je potpredsjednica Europske komisije Margot Wallstroem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene