Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog nedostatka sredstava državnog proračuna privremeno se obustavlja čitav niz mjera aktivnog zapošljavanja.


Program stručnog osposobljavanja u sklopu mjera aktivne politike zapošljavanja, koji je tisućama mladih bio jedina nada za pronalazak posla i skupljanje iskustva, privremeno je obustavljen zajedno s još nekoliko programa.

Vezani članci Burza rada, ilustracija Nezaposlenost osjetno veća u odnosu na lani: Pogledajte gdje je bilo najviše otkaza, ali i gdje ih se najviše zaposlilo Slika nije dostupna HZZ objavio detalje mjere za skraćivanje radnog vremena

Tu informaciju na svojoj je web stranici objavio HZZ. Odluku je donijelo Gospodarsko-socijalno vijeće. 'Na 203. sjednici Gospodarsko-socijalno vijeće primilo je na znanje prijedlog privremene obustave dijela Programa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u 2016. godini te je Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na 4. sjednici održanoj 23. lipnja 2016. godine privremeno obustavilo zaprimanje i odobravanje zahtjeva za dio programa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u 2016. godini', stoji u objašnjenju.

Osim stručnog osposobljavanja obustavljaju se i programi potpore za zapošljavanje, samozapošljavanje i usavršavanje kao i javni radovi. Ukratko, svi zahtjevi za ove programe zaprimljeni nakon jučerašnjeg datuma neće se u ovom trenutku obrađivati.

Što točno znači 'privremena obustava' nigdje ne piše, a kao razlog obustave navode nedostatak sredstava državnog proračuna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju