Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod povećalom stranih medija

Huffington Post: Ustavni sud zbog utjecaja Crkve zabranio zdravstveni odgoj u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Privremeno ukidanje zdravstvenog odgoja u Hrvatskoj vijest je koju su objavili brojni svjetski mediji pa tako i Huffington Post, koji ukidanje pripisuje 'čvrstom utjecaju Crkve'.

Proceduralne pogreške kao i nedostatak konzultacija Vlade RH sa zajednicom roditelja razlozi su za privremeno ukidanje kurikuluma zdravstvenog odgoja koje prenosi Huffington Post, pozivajući se na agenciju AFP.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić na konferenciji za medije Nakon upozorenja Ustavnog suda Benčić: "Do kada vrijedi zabrana Milanoviću? Zauvijek?" Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću?

>> Inicijativa 'U ime obitelji' prikupila 500.000 potpisa

>> Danas na zagrebačkim ulicama: 'Marš za bračnu jednakost'

U studiji, koju navedena agencija isto tako prenosi, 56 posto građana Hrvatske smatra kako je seksualni odgoj u školama potreban te da Hrvatska trenutno bilježi oko 2.000 maloljetnih trudnoća godišnje.

Huffington Post je prenio i riječi premijera Zorana Milanovića, kojima je on prihvatio odluku Ustavnog suda, ali i istaknuo kako će njegova Vlada učiniti sve potrebno da se u školskom programu nađe zdravstveni odgoj. Isto tako, prenijeli su i Milanovićeve riječi kako katolička crkva i konzervativne udruge imaju velik utjecaj na javnost u Hrvatskoj.

'Još jednom jedna agresivna skupina ljudi, a pod agresivnom ne mislim ništa loše, vodi kulturološki rat za svoje vrijednosti. U trenutku kad je Ustav više na njihovoj strani, lakše je nametnuti političku agendu i program unatoč i iznad Sabora. Vidjet ćemo koliko je to dobro za Hrvatsku i demokraciju', rekao je premijer Milanović.

Udruga 'U ime obitelji' prikupila je pola milijuna potpisa i traži referendum s pitanjem 'Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?'. O konačnom broju potpisa građana izvijestit će u srijedu 29. svibnja na konferenciji za novinare.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene