Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSS-HSLS predstavio kandidate u 2. izbornoj jedinici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicija HSS-a i HSLS-a predstavila je u Bjelovaru svojih 14 kandidata na listi za 2. izbornu jedinicu na kojemu je govorio prvi s liste, predsjednik HSS-a Josip Friščić i druga s liste, predsjednica HSLS-a i gradonačelnica Bjelovara Đurđa Adlešić.

Adlešić je pozvala je birače da glasaju za tu koaliciju jer svi kandidati s liste žive na tom području, pa ih, kako je rekla, birači mogu četiri godine hvatati za rukav i pitati što su učinili. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Australija: Nakon 33 godine Howard izgubio izbornu jedinicu Slika nije dostupna Ljevica predstavila listu za osječko Gradsko vijeće i 4. izbornu jedinicu

Za razliku od onih stranaka, kazala je, koje nude kandidate sa
zagrebačkih adresa.

Druga izborna jedinica obuhvaća Bjelovarsko-bilogorsku,
Koprivničko-križevačku i istočni dio Zagrebačke županije te istočni dio Zagreba.

Koalicija neće obećavati ništa nerealno, rekla je Adlešić, i
upozorila na potrebu decentralizacije jer novac koji je ovdje stvoren, ponovno je istaknula, tu treba ostati, a ne odlaziti za Zagreb.

I predsjednik HSS-a Josip Friščić upozorio je na nužnost
decentralizacije i spomenuo štete koju su pretrpjeli ovi krajeve u posljednje četiri godine zbog toga što to nije učinjeno. 

Napomenuo je da nije izgrađena pruga do Bjelovara niti je izgrađena potrebna cestovna infrastruktura prema Bjelovaru i Koprivnici.

Kritizirao je potez vladajuće stranke zbog gradnje pelješkog mosta i dvorana za rukomet rekavši da se tim novcem mogao osigurati ravnomjeran razvoj Hrvatske, za što se zalaže koalicija HSS-a i HSLS-a.

Rekao je da su u Bjelovarsko-bilogorskoj Koprivinčko-križevačkoj i Zagrebačkoj županiji, gdje su na vlasti ljudi iz Koalicije, dokazali da je moguć gospodarski rast od 7 posto. 

Dodao je kako je u Hrvatskoj nužna minimalna plaća od 2 500 kuna i minimalna mirovina od 1500 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene