Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSS-HSLS na predizbornom skupu u Vinkovcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S predizbornog skupa koalicije HSS-HSLS, održanog večeras u Vinkovcima, čelnici koalicijskih stranaka Josip Friščić i Đurđa Adlešić poručili su da Slavonija zaslužuje puno više od sadašnjeg statusa jedne od najsiromašnijih regija u Hrvatskoj.

- Da bismo bili uspješni i riješili se dužničke krize u kojoj se
nalazi hrvatska država, potreban nam je godišnji rast od najmanje 7 posto. Jedino uz takav rast možemo se nadati otvaranju novih radnih mjesta i rastu gospodarstva uz mogućnost servisiranja postojećih dugova, kazao je predsjednik HSS-a Josip Friščić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nismo uvjeravali Mesića da mandat treba dati Sanaderu' Slika nije dostupna Sanader, Friščić i Adlešić razgovarali o koaliciji

Govoreći o programu kolacije, Friščić se zauzeo za potpunu
decentralizaciju, zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, izdavanje iz državnog proračuna godišnje 6 milijardi kuna za poljoprivredu te obvezno raspisivanje referenduma za ulazak Hrvatske u NATO.

- Ući ćemo u Europsku uniju. Pitanje je samo hoćemo li to učiniti na koljenima ili uzdignute glave, rekao je Frišić, pozivajući građane Hrvatske da izađu na parlamentarne izbore 25. studenoga jer će, kako je obrazložio, još jedino naredni saziv Sabora imati značaj kakav ima danas.

Tijekom idućeg mandata Hrvatska ući u EU, rekao je i dodao:
"Regulativa će morati biti europska, što će značiti u pravilu otići u Brisel, donijeti zakon, prevesti ga, prilagoditi našem jeziku i objaviti ga".

Predsjednica HSLS Đurđa Adlešić ustvrdila je kako je u Hrvatskoj vrijeme za "neke posve druge koalicije od dosadašnjih".

- Nećemo blatiti niti jednu drugu političku stranku niti se time
bavimo. Naš posao su naši programi na osnovu kojih tražimo rezultate kako bismo vam, kada se ponovno dođemo vidjeti za četiri godine, mogli pogledati u oči, poručila je članovima i simpatizerima koalicije HSS-HSLS Adlešić, dodajući kako se na izbornim listama koalicije nalaze obični, pošteni ljudi koji su cijenjeni i priznati u svojim sredinama.

- Hoćemo da lokalnoj samoupravi pripadne 20 posto poreza. Želimo da se jednako dobro živi u Županji, Zagrebu, Koprivnici i Bjelovaru, poručila je napomenuvši kako je to moguće jedino "ako slijedeći koalicijski ugovor ne bude popis fotelja već projekata koje je moguće provesti".

Govorio je i nositelj liste koalicije HSS-HSLS u 5. izbornoj
jedinici Zdravko Kelić, koji je zamjerio državi što je, kako je kazao, omogućila da se "u sedam mjeseci u Hrvatsku uveze 300.000 svinja, dok istodobno slavonski seljak svoje ne može prodati".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene