Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednica Vlade i predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešič izjavila je danas u Zadru da se HSLS nije promijenio od vremena sporazuma Račan-Drnovšek, kada nije dopustio trgovinu hrvatskim teritorijem.


Odgovarajući na pitanje o sadržaju dogovora Kosor-Pahor Adlešič je rekla kako se zasad ne može reći da se radi o takvom sporazumu. No, istaknula je, 'budite sigurni da - što se HSLS-a tiče - nema riječi o trgovini'.

Vezani članci Slika nije dostupna Adlešič ostaje u HSLS-u, ali se ne vraća u Sabor Slika nije dostupna 'U koaliciji nismo mogli realizirati nijedan prijedlog'

>> Hillary Clinton Jadranki Kosor čestitala na deblokadi

Na novinarsko pitanje jesu li koalicijski partneri upoznati sa sadržajem dogovora premijerke Jadranke Kosor i slovenskoga premijera Boruta Pahora, Đurđa Adlešič je odgovorila: 'Na sastanku prije susreta premijerke Kosor i premijera Pahora upoznati smo sa sadržajem teksta - s onim dijelom koji trebamo znati jer postoji i tiha diplomacija koja mora odraditi svoj posao.'

Istaknuvši kako zadnju riječ mora imati Sabor, rekla je da se tek tada govori o prihvaćanju ili ne prihvaćanju. 'Ono što je dosad čvrsto dogovoreno je deblokada. Sve ostalo je stvar pregovaranja, a kad se dogodi nešto konkretno, reći ćemo svoje mišljenje', zaključila je Đurđa Adlešič, koja je danas u Zadru bila na Ljetnoj akademiji Mladih hrvatskih liberala.