Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općinski sud u Zaboku nepravomoćno je oslobodio Hrvoja Petrača optužbe za kažnjivo djelo poticanja na davanje lažnih iskaza u parnici zbog vlasništva nad vinogradom na Hršak Bregu kod Krapinskih Toplica.


Osim navodne otmice Zagorčeva sina taj je postupak bio drugi razlog za Petračevo izručenje iz Grčke, rekli su danas Petračevi odvjetnici.

Vezani članci Marian Kočner oslobođen sumnje da je naručio ubojstvo novinara Jana Kuciaka - 1 Slovački biznismen osumnjičen da je naručio ubojstvo novinara Jana Kuciaka oslobođen optužbi Heroji Oluje - 2 U "Crnom leptiru" prokrstario je Oluju. Kiša granata i minska polja nisu mogli zaustaviti njegovu legendarnu postrojbu

Predmet spora bilo je vlasništvo nad vinogradom na Hršak Bregu kod Krapinskih Toplica, za koji je Petračev rođak i prezimenjak Branko tvrdio da mu ga Hrvoje Petrač nikad nije platio, no svjedoci su potvrdili, a sud im povjerovao da je optuženik za zemljište Branku Petraču isplatio 30 tisuća njemačkih maraka.

Spor zbog vlasništva, tj. smetanja posjeda, Branko Petrač je
pokrenuo privatnom tužbom 2000., a parnica je završila oslobađanjem Hrvoja Petrača 2002.

Kako tvrde Petračevi branitelji, Branko Petrač je USKOK-u prijavio da je Hrvoje Petrač poticao svjedoke u toj parnici na lažne iskaze, a država je to iskoristila za osiguranje izručenja. Taj razlog za izručenje Petračevi su branitelji nazvali "komičnim".

Gotovo cjelodnevno suđenje Petraču u Zaboku proteklo je uz velike mjere osiguranja.