Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvoje Petrač oslobođen optužbi u Zaboku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski sud u Zaboku nepravomoćno je oslobodio Hrvoja Petrača optužbe za kažnjivo djelo poticanja na davanje lažnih iskaza u parnici zbog vlasništva nad vinogradom na Hršak Bregu kod Krapinskih Toplica.

Osim navodne otmice Zagorčeva sina taj je postupak bio drugi razlog za Petračevo izručenje iz Grčke, rekli su danas Petračevi odvjetnici.

Pročitajte i ovo Leonard Mack nije gubio nadu Optužen je za silovanje dviju tinejdžerica, a nakon 47 godina dokazao je da je nevin: "Konačno mogu disati" Stanovnici Zaboka opraštaju se od preminule 16-godišnjakinje Preminula u bolnici Građani Zaboka opraštaju se od djevojke na koju je naletio auto: Na križanju ostavili lampione, igračke i znakovitu poruku

Predmet spora bilo je vlasništvo nad vinogradom na Hršak Bregu kod Krapinskih Toplica, za koji je Petračev rođak i prezimenjak Branko tvrdio da mu ga Hrvoje Petrač nikad nije platio, no svjedoci su potvrdili, a sud im povjerovao da je optuženik za zemljište Branku Petraču isplatio 30 tisuća njemačkih maraka.

Spor zbog vlasništva, tj. smetanja posjeda, Branko Petrač je
pokrenuo privatnom tužbom 2000., a parnica je završila oslobađanjem Hrvoja Petrača 2002.

Kako tvrde Petračevi branitelji, Branko Petrač je USKOK-u prijavio da je Hrvoje Petrač poticao svjedoke u toj parnici na lažne iskaze, a država je to iskoristila za osiguranje izručenja. Taj razlog za izručenje Petračevi su branitelji nazvali "komičnim".

Gotovo cjelodnevno suđenje Petraču u Zaboku proteklo je uz velike mjere osiguranja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene